Rotterdam komt op 15 oktober naar Rotterdam

Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, zal volgende maand Rotterdam aandoen. De kapitein van het derde cruiseschip in de Pinnacle-klasse, Werner Timmers, heeft dit via Linkedin bevestigd. Het zusterschip van de Koningsdam en Nieuw Statendam zal op vrijdag 15 oktober voor de eerste keer aanmeren aan de Holland Amerikakade.

Bij het bezoek zullen nog geen passagiers aan boord zijn. Het zevende schip dat de naam Rotterdam draagt in de vloot van de Amerikaanse rederij met de Nederlandse roots is eind juli opgeleverd en momenteel op weg naar Nederland. Timmers verwacht op vrijdag 10 september in IJmuiden te zijn. Daar zullen ongeveer 600 bemanningsleden aan boord gaan om het schip gereed te maken voor haar eerste passagiers.

‘Ik kijk er enorm naar uit om de Nieuwe Waterweg op te varen tot hartje Rotterdam op 15 oktober met dit fantastische schip’, aldus Timmers.

Op zondag 17 oktober 2021 wordt het nieuwe cruiseschip in Amsterdam verwacht, waarvandaan op woensdag 20 oktober 2021 (vooralsnog) de eerste afvaart staat gepland. Het betreft een trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida. Daarvandaan zal het schip haar eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen. Het is nog niet bekend waar en wanneer de doopceremonie van de Rotterdam zal plaatsvinden.

Foto: Holland America Line

Wil jij weer varen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!