Fincantieri start met bouw nieuwe ‘Sphere’ klasse schip (LNG) voor Princess Cruises

Vrijdag is het eerste stuk staal gesneden van de eerste van twee LNG-cruiseschepen die Fincantieri zal gaan bouwen voor Princess Cruises. De symbolische start van de bouw vond plaats in het Italiaanse San Giorgio di Nogaro (Udine) bij Centro Servizi Navali, een bedrijf dat is gespecialiseerd in logistiek en productie van plaatwerk voor de scheepswerven van Fincantieri in het noordoosten van Italië. De constructie van het nog naamloze schip zal plaatsvinden op de werf van Monfalcone.

Met 175.000 brutoton zullen de “Sphere”-schepen de grootste schepen zijn die tot nu toe in Italië zijn gebouwd. Ze zullen elk plaats bieden aan ongeveer 4.300 gasten en zullen gebaseerd zijn op een nieuw, modern platformontwerp. Het zijn de eerste schepen van Princess Cruises die dual-fuel, hoofdzakelijk door vloeibaar aardgas (LNG), worden aangedreven. LNG is de meest milieuvriendelijke geavanceerde brandstoftechnologie van de scheepvaartindustrie en de schoonste fossiele brandstof ter wereld, die de luchtemissies en het gebruik van scheepsgasolie aanzienlijk vermindert.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!