Cruisereiziger
Bestemmingen

Holland America Line in 2022-2023 met 4 cruiseschepen door Panamakanaal

Holland America Line heeft bekendgemaakt dat tijdens het cruiseseizoen 2022-2023 vier van haar cruiseschepen routes zullen varen met een volledige passage van het Panamakanaal tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. Aan boord zitten passagiers op de eerste rij tijdens  de 8 uur durende reis bij daglicht door het kanaal.

De Panama-cruises van de Eurodam, Nieuw Amsterdam, Volendam en Zuiderdam vertrekken vanuit verschillende havens, waaronder San Diego, Californië; Seattle, Washington; Fort Lauderdale, Florida; en Vancouver, Brits-Columbia, Canada. De reizen variëren in lengte van 14 tot 23 dagen.  Veel van de routes hebben twee of drie opties om in- of uit te schepen, zodat passagiers voor een langere reis kunnen blijven of de haven kunnen gebruiken die voor hen het handigst is.

Naast het bezoek aan het Panamakanaal doen de routes verschillende andere bestemmingen aan in Midden-Amerika en het Caribisch gebied voordat het een tropische vakantie is met weelderige flora, exotische fauna en gouden stranden.

Cruisereizigers die het Panamakanaal willen verkennen tijdens een Caribische cruise kunnen een gedeeltelijke passage meemaken aan boord van Eurodam en Volendam. Het gaat om 10- en 11-daagse cruises vanuit Fort Lauderdale. De schepen bezoeken diverse tropische havens op weg naar het Gatun-meer, waar cruisers kunnen genieten van een dag ‘scenic cruising’ door het kanaal.

Hoogtepunten van de Panama-cruises in 2022-23:

EURODAM

Herfst 2022: okt. 8 (Seattle – 21 dagen), okt. 9 (Vancouver – 20 dagen) of okt. 13 (San Diego – 16 dagen) afvaarten met passage op weg naar Fort Lauderdale. Bestemmingen in Mexico, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en Aruba.
Voorjaar 2023: vertrek op 9 april vanuit Fort Lauderdale met passage op weg naar San Diego (15 dagen), Vancouver (19 dagen) of Seattle (20 dagen). Bestemmingen in Mexico, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en Colombia, inclusief een laat vertrek vanuit Victoria, B.C.
Herfst 2022 – Lente 2023: een reeks van 10- en 11-daagse Panama-cruises vanuit Fort Lauderdale met een verkenning van het Gatun-meer en gedeeltelijke passage van het Panamakanaal, waarbij ook havens in Costa Rica, Columbia en het Caribisch gebied worden aangedaan.

NIEUW AMSTERDAM

Herfst 2022: okt. 2 (Vancouver – 23 dagen) of okt. 8 (San Diego – 17 dagen) afvaarten met passage op weg naar Fort Lauderdale. Bestemmingen in Mexico, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica, Aruba en Californië, inclusief een laat vertrek vanuit San Francisco, Californië, evenals een bezoek aan Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama’s.
Voorjaar 2023: 9 april vertrek uit Fort Lauderdale met passagie op weg naar San Diego (17 dagen) of Vancouver (21 dagen). Bestemmingen in Mexico, Nicaragua, Costa Rica, Colombia, Aruba en Turks- en Caicoseilanden, evenals een laat vertrek vanuit Victoria voor gasten aan boord naar Vancouver.

VOLENDAM

Feestdagen 2022: dec. 17 vertrek op een 10-daagse Panama-cruise vanuit Fort Lauderdale, met Gatun Lake en gedeeltelijke passage van het Panamakanaal. Deze cruise kan worden gecombineerd met een zevendaagse Oost-Caribische route om een ​​17-daagse Collectors’ Voyage te vormen.
15 april 2023: Fort Lauderdale met passage op weg naar San Diego (17 dagen) of Vancouver (21 dagen) inclusief bestemmingen in Turks- en Caicoseilanden, Aruba, Colombia, Costa Rica, Nicaragua en Mexico, evenals een laat vertrek vanuit Victoria voor gasten aan boord van Vancouver.

ZUIDERDAM

17 november 2022 en 4 april 2023, vertrek: San Diego met passage op weg naar Fort Lauderdale (14 dagen) inclusief bestemmingen in Colombia, Nicaragua, Mexico, Costa Rica en Guatemala.

Interesse in een Panama-cruise met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger