Carnival Glory biedt ondersteuning bij herstel New Orleans van orkaan Ida

Carnival Cruise Line heeft dinsdag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten met de stad New Orleans en de Federal Emergency Management Agency (FEMA) om tot 18 september de Carnival Glory in te zetten voor het huisvesten van eerstehulpverleners.

Carnival annuleert hierdoor de cruise van Carnival Glory die op 12 september zal vertrekken. Het plan is om op zondag 19 september 2021 weer met passagiers te gaan varen vanuit New Orleans. Carnival had het vertrek van 5 september van de Carnival Glory al geannuleerd.

Carnival Glory arriveerde vrijdag in de haven van New Orleans en onderging een verplichte inspectie door de Amerikaanse kustwacht. Het schip begon met het inslaan van voedsel, water en materialen als voorbereiding op de ontvangst van 2.600 ziekenhuismedewerkers, eerstehulpverleners, stads- en nutspersoneel en ander noodpersoneel. Het schip zal in de haven blijven en dienen als noodhuisvesting voor eerstelijnswerkers die direct betrokken zijn bij het herstel van de infrastructuur en de zorgbehoeften van de stad.

“Hoewel we de stad New Orleans een economische impuls willen geven door weer te gaan cruisen, willen we eerst deze kritieke huisvestingsondersteuning bieden om te voorzien in noodbehoeften en om de stroomvoorziening in de regio te herstellen”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise lijn. “We waarderen het begrip van onze gasten, van wie we weten dat ze net zoveel van New Orleans houden als wij.”

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!