Crystal Esprit verlaat de vloot van Crystal Cruises

Crystal Cruises heeft bekendgemaakt dat de Crystal Esprit haar vloot gaat verlaten. De luxe cruisemaatschappij heeft het schip aan een nog onbekende koper verkocht. De 62-passagiers tellende Esprit voer sinds 2015 voor Crystal nadat het cruisemerk werd overgenomen door Genting. Daarvoor was het in Duitsland gebouwde schip op charterbasis actief voor Genting Hong Kong en Star Cruises.

“Crystal Esprit was een prachtig onderdeel van de Crystal-vloot en bood sinds haar debuut in 2015 een boetiekjachtervaring die ongeëvenaard is in de branche. Het schip werd populair bij veeleisende reizigers en won vele prijzen. Bij de evaluatie van onze focus n.a.v. de coronapandemie hebben we geconstateerd dat het concept van een enkel klein jacht niet past in de toekomstige plannen van het bedrijf. We blijven ons concentreren op de succesvolle inzet van onze Crystal Zee-, Rivier- en Expeditie-vloten, evenals op het verkennen van nieuwbouw voor uitbreiding”, aldus Crystal in een verklaring.

Crystal stelt alle betrokken passagiers en hun reispartners op de hoogte van dit besluit en biedt een cruisetegoed ter waarde van 115% van het betaalde cruisetarief aan, die kan worden ingezet op oceaan-, rivier- of expeditiereizen naar keuze of een volledige vergoeding.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!