Cruiseschip Amadea in droogdok in Amsterdam

Het MS Amadea van de Duitse cruisemaatschappij Phoenix Reisen bevindt zich momenteel in droogdok op de scheepswerf van Damen Shiprepair Amsterdam. Tijdens de geplande dokbeurt vinden diverse renovatiewerkzaamheden plaats en wordt het schip voorzien van de nieuwste technologie.

Naast de gebruikelijke vernieuwingen van o.a. tapijt, verf en stoffering worden 135 hutten op vier dekken gerenoveerd, wordt de Vista Lounge gedeeltelijk vernieuwd en wordt de brug gereviseerd. Ook op technisch gebied gebeurt er veel. MS Amadea krijgt onder meer nieuwe uitlaatfilters voor de hoofdmotoren, een walaansluiting voor de externe stroomvoorziening tijdens het verblijf in havens en een biovergistingssysteem om voedselverspilling tegen te gaan.

MS Amadea vertrekt op 24 oktober voor haar eerste cruise sinds de cruisestop vanwege de coronapandemie.

Foto’s: Phoenix Reisen

Cruises met Phoenix Reisen zijn boekbaar bij:
Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!