Amsterdam ontvangt zaterdag eerste cruiseschip met passagiers van 2021

Passenger Terminal Amsterdam heeft zaterdag aan het begin van de avond het eerste cruiseschip met passagiers sinds de coronapandemie ontvangen. Rond 19:30 uur meerde de World Voyager van de Duitse cruisemaatschappij Nicko Cruises aan bij de cruiseterminal. Na een overnachting aan de kade vertrekt het zondagmiddag om 14:00 uur naar Frankrijk.

De World Voyager begon vrijdagmiddag vanuit Hamburg aan een 13-daagse cruise naar Porto in Portugal waarbij het ook bestemmingen aandoet in Engeland, Frankrijk en Spanje.

De World Voyager kwam in 2020 in de vaart als luxe all-suite expeditieschip. Ze is het zusterschip van de World Explorer. Het schip is 126 meter lang en 19 meter breed en heeft een maximale capaciteit van 176 passagiers.

Nieuwsgierig naar dit schip? Kijk voor cruises bij:

Captain Cruise Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!