Verenigde Staten openen grenzen in november 2021

De Verenigde Staten openen in november 2021 hun grenzen weer voor 33 landen, inclusief de meeste landen in Europa. Mensen die volledig gevaccineerd zijn, mogen de VS in. Het gaat in ieder geval om de 26 Schengen landen van Europa, waartoe België en Nederland ook toe behoren. Een exacte datum van opening is overigens nog niet bekend. Na meer dan 550 dagen reis beperkingen naar de USA wordt dit besluit door veel mensen uiteraard met applaus ontvangen.

In Amerika zelf hoeven gevaccineerde Amerikanen geen mondkapje meer te dragen, behalve in drukke binnenruimtes, openbaar vervoer en overheidsgebouwen.

Dankzij deze besluitvorming zullen cruises vanuit Amerika ook weer beschikbaar komen voor niet-Amerikanen. Vooral Florida is een geliefde startplek voor Caribische cruises. Ook de Alaska cruises zullen vanaf het volgend seizoen mogelijk zijn voor Europeanen.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!