Cruisereiziger
Bestemmingen

Costa Cruises haalt Costa Venezia terug naar Europa

Costa Cruises heeft maandag bekendgemaakt dat de Costa Venezia van China gerepositioneerd wordt naar Europa. Het schip dat in 2019 in de vaart kwam, gaat vanaf mei 2022 cruises varen naar Turkije met Istanbul als thuishaven. Daarnaast maakte de Italiaanse cruisemaatschappij bekend dat de Costa Toscana, momenteel in aanbouw, volgend jaar haar debuut zal maken in de Middellandse Zee. De eerste cruises staan gepland vanaf maart 2022.

“In afwachting van de terugkeer van cruises naar Azië, hebben we besloten om de Costa Venezia terug te brengen naar de Middellandse Zee om een ​​werkelijk uniek, nooit eerder vertoond cruiseprogramma aan te bieden, dat alleen beschikbaar zal zijn met Costa. Het hart van dit nieuwe product is Turkije, met Istanbul, een van de mooiste steden ter wereld. In lijn met ons plan om de activiteiten geleidelijk te hervatten, hebben we ook besloten om de ingebruikname van onze nieuwe vlaggenschip, Costa Toscana, te verschuiven naar maart 2022” – aldus Roberto Alberti, Chief Commercial Officer van Costa Cruises.

Programma Costa Venezia

Het nieuwe programma van Costa Venezia in Turkije omvat drie verschillende routes, allemaal met inscheping en ontscheping in Istanbul. Ze zijn ontworpen om langere tussenstops in de havens mogelijk te maken, zodat passagiers meer tijd hebben om de bestemmingen te ontdekken.

Van 1 mei tot 13 november 2022 biedt Costa Venezia twee reisroutes van een week aan. Deze zijn gewijd aan Turkije en Griekenland. Aangezien ze steeds afwisselend zijn, kunnen ze ook worden gecombineerd tot een enkele 15-daagse “supertour” met 8 bestemmingen met verblijf van meer dan 10 uur. De eerste reisroute omvat een overnachting in Istanbul, twee andere Turkse bestemmingen Izmir en Bodrum en het eiland Mykonos en Athene in Griekenland. De tweede reisroute omvat twee overnachtingen in Istanbul en Kusadasi, Turkije, voordat koers wordt gezet naar Rhodos en Heraklion, Griekenland. In de winter van 2022-23 biedt de Costa Venezia een derde 12-daagse reisroute naar Turkije, Egypte, Israël en Cyprus aan, waarbij Istanbul, Bodrum, Limassol, Haifa (met overnachting), Alexandrië in Egypte en Kusadasi worden aangedaan.

Nieuw programma Costa Toscana

Het toekomstige nieuwe vlaggenschip Costa Toscana, het tweede LNG-aangedreven schip van Costa, wordt volgens planning opgeleverd in december 2021 en komt op 5 maart 2022 in de vaart. De route die het schip vanaf die datum zal aanbieden zal onveranderd blijven, met cruises van een week in de westelijke Middellandse Zee die Savona, Marseille, Barcelona, ​​Valencia, Palermo en Civitavecchia (Rome) aandoen. De cruises die oorspronkelijk gepland stonden voor Costa Toscana vanaf 18 december 2021 tot begin maart 2022 worden overgenomen door Costa Luminosa. Hierdoor komen de geplande lange wintercruises van Costa Luminosa in de Middellandse Zee te vervallen vanwege de momenteel geldende beperkingen.

Wil jij cruisen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!