Aankomsten van cruiseschepen deze week in Nederland! (week 40)

Update 4-10: Rotterdam naar IJmuiden
Wat fijn dat er nu regelmatig cruiseschepen naar Nederland komen! Deze week (4 oktober – 10 oktober 2021, week 40) komen 3 cruiseschepen naar Rotterdam en IJmuiden, de Rotterdam, Spirit of Adventure en Regal Princess.

Rotterdam & IJmuiden

IJmuiden ontvangt op woensdag de gloednieuwe Rotterdam wederom voor een technical call. Er zijn geen passagiers aan boord, alleen personeel. Een technicall call wordt gedaan om bijvoorbeeld voorraden aan boord te brengen, personeelswisselingen enz. De Rotterdam zal van 08:30 uur tot 17:00 uur bij Felison Terminal zijn.
Rotterdam verwacht op woensdag 6 oktober en donderdag 7 oktober de nieuwe Spirit of Adventure van het Britse Saga Cruises. Dit schip is het tweede nieuwbouwschip voor de rederij. Zij werd eind september 2020 opgeleverd door Meyer Werft in Papenburg. Waar de afgelopen jaren de rederij voer met oudere schepen, is het roer compleet omgegaan. Vanaf 2019 kwam Spirit of Discovery in de vaart en net als de Spirit of Adventure, heeft het schip maximaal 1000 passagiers. De cruiseschepen hebben alleen balkonhutten, geen buiten- of binnenhutten. Aankomsttijd is 18:00 op woensdag en vertrek om 17:00 uur op donderdag.
De Spirit of Adventure blijft nog een dag langer in Nederland, en wel in IJmuiden op vrijdag 8 oktober! Aankomsttijd staat voor 08:00 uur gepland, vertrek om 20:00 uur.
Rotterdam mag op zaterdag 9 oktober de Regal Princess (zie bovenste foto) ontvangen. Dit schip heeft de afgelopen maanden vanuit Groot-Brittannië gevaren met enkel Britse gasten. De maximale capaciteit van dit schip uit 2014 ligt op 3600 passagiers. De Regal Princess vaart een korte 6-daagse cruise vanuit Southampton naar Zeebrugge en Rotterdam. Ze arriveert om 07:00 uur en vertrekt om 22:00 uur ‘s avonds.
Welkom in Nederland!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)