LEGO onthult LEGO Titanic schip

LEGO Group heeft deze week een authentieke replica onthuld van het beroemdste schip aller tijden, de RMS Titanic. Voor het eerst kunnen fans de luxe voering nu nabouwen met LEGO steentjes, 110 jaar na de lancering van het schip in 1911 in Belfast. De LEGO Titanic is een van de langste en grootste LEGO-modellen tot nu toe, bestaand uit 9.090 blokjes, waardoor het een ware bouwuitdaging is voor zowel LEGO-fans als beginnende historici.

Naast zijn enorme omvang stond de Titanic bekend om zijn ongeëvenaarde grootsheid, die getrouw is vastgelegd in het LEGO model. Onder de onmiskenbare buitenkant van de LEGO Titanic zijn er verschillende ruimtes om te verkennen, waaronder de eersteklas grote trap die zes dekken overspant en de eetzaal in Jacobijnse stijl die zich op het D-dek van het schip bevond.

De Titanic stond ook bekend om zijn ongeëvenaarde snelheid, waarmee hij andere schepen uit die tijd overtrof, en op de lagere dekken vinden fans een replica van de ultramoderne machinekamer.

Meer dan 1,3 meter

Mike Psiaki, designmaster bij de LEGO Group: “Ten tijde van zijn lancering was de Titanic het toppunt van nautische engineering, het grootste bewegende voertuig ooit gemaakt. Het was voor ons een ongelooflijke reis om dit iconische schip na te bouwen van LEGO-stenen, met behulp van blauwdrukken die meer dan een eeuw geleden zijn gemaakt. Door de LEGO Titanic te ontwerpen met zo’n focus op immense details en schaal, maar ook zo nauwkeurig, hebben we een van de meest uitdagende bouwervaringen tot nu toe kunnen creëren. We weten dat steenbouwers en scheepsliefhebbers van alle leeftijden het geweldig zullen vinden om de set te bouwen en thuis te laten zien.”

Met een lengte van meer dan 1,3 m is de LEGO Titanic set perfect om neer te zetten en wordt geleverd met een unieke plaquette met de naam van het schip. Deze indrukwekkende set is beschikbaar voor pre-order vanaf 1 november en algemene verkoop vanaf 8 november 2021 bij LEGO Stores en www.LEGO.com/titanic voor de aanbevolen verkoopprijs van € 629,99.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “LEGO onthult LEGO Titanic schip

  • 11 oktober 2021 om 16:54
    Permalink

    RIB…
    LEGO meer dan een bouwsteen waarin je je creativiteit bot kunt vieren en je eens van die eeuwige computer turen af kan wenden en zeker met je handen, hersenen iets kunt maken die tot de verbeelding spreekt. Met de s.s. Titanic is dit mega model beslist géén kinderspel te noemen !
    Dit model past in de reeks van super modellen zoals men ook de serie over archictecturele bouw werken kan maken denk aan het Witte Huis, Trafalger Square, het Vrijheidsbeeld in New York en ook van LEGO. Wat dit laatste betreft zou dit te combineren zijn met de “nieuwe” Titanic die in werkelijkheid helaas nooit samen te zien waren geweest. Dat dit schip blijkbaar inspiratie oproept verbaast mij niet. Revell produceert nog altijd de Titanic als modelbouw, jammer genoeg komen modernere passagiers schepen helaas niet of amper aan bot of is er nog hoop. Vraag is alleen in welke schaal dit model wordt uitgebracht en hoelang men hierover doet om het te maken. Het bedrag van Euro 629,99 kost menigeen wel een rib uit je lijf of men moet er de spaarcenten voor benutten als men die heeft. Het lijkt mij als modelbouwer wel een unieke kans om dit te bouwen en het houdt je van de straat in de komende winter maanden. Met wat ironie zou men nog in de verte een “LEGO ijsberg” kunnen bouwen die al drijvend op het schip afkomt maar nog net heel laat, o f is dat teveel van het “goede” of minder goede. Succes LEGO bouwer. Suggestie voor LEGO, het volgende schip de OASIS of the Seas ?…

Reacties zijn gesloten.