Costa Toscana begonnen aan eerste proefvaart

Het toekomstige vlaggenschip van Costa Cruises, Costa Toscana, is maandag aan het begin van de avond vanaf de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku vertrokken voor haar eerste zeetesten. De eerste proefvaart van de Costa Toscana zal naar verwachting meer dan een week in beslag nemen.

Aanvankelijk zou het schip, dat dit najaar wordt opgeleverd, ‘s ochtends al richting de Oostzee trekken voor het uitvoeren van de eerste nautische en technische testen, maar de harde wind gooide roet in het eten.

De Costa Toscana is het 2e LNG schip voor Costa Cruises. De eerste was de Costa Smeralda die eind 2019 werd opgeleverd door scheepswerf Meyer Turku. De Toscana zou oorspronkelijk in juni 2021 worden opgeleverd maar dat is verschoven naar eind van het jaar. De Costa Toscana zal volgend jaar cruises gaan maken vanuit Savona naar Marseille, Barcelona, Valencia, Palermo en Civitavecchia (Rome).

Wil jij cruisen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!