Cruisereiziger
Doop

Ponant lanceert Le Commandant Charcot in Le Havre

Op 28 september 2021 lanceerde PONANT haar eerste luxe ijsbreker, Le Commandant Charcot. De inhuldigingsceremonie vond plaats in Le Havre, waar de beroemde Franse ontdekkingsreiziger Jean-Baptiste Charcot ooit vertrok.

In een ceremonie met violist Nemanja Radulovic en pianiste Laure Favre-Kahn, klonken doedelzakken en andere traditionele Bretonse instrumenten van le Bagad de Lann-Bihoue onder de Normandische hemel van de kliffen van Etretat. Chef-kok Alain Ducasse, de architect Jean-Michel Wilmotte, ontwerper Jean-Philippe Nuel en de Franse filmregisseur Luc Jacquet waren onder de gasten naast andere partners van het bedrijf, waaronder scheepsbouwer Vard Shipyard.

“Het gewaagde van dit schip, ging niet alleen over het vervoeren van passagiers naar de verste uithoeken van de Noordpool en de Antarctische wateren, maar vooral om dit veilig te doen, omwille van de flora en fauna. Vooral de poolgebieden verdienen het hoogste respect en aandacht. We zetten ons elke dag in voor deze missie.  Vandaag met de komst van Le Commandant Charcot zetten we nog een stapje extra”, zegt Hervé Gastinel, CEO van PONANT.

Le Commandant Charcot

Met de allernieuwste technologie, is Le Commandant Charcot zonder twijfel het meest duurzame schip in de PONANT-vloot. Het schip heeft een hybride elektrische voortstuwingssysteem op vloeibaar aardgas (LNG). Deze belangrijke innovatie is in lijn met de toewijding van het bedrijf aan duurzaam toerisme. Dit Polar Class PC2-schip is ontworpen met de grootste aandacht voor veiligheid, comfort en respect voor het milieu om zelfstandig en volledig zelfvoorzienend te cruisen in de verre gebieden van de Arctische en Antarctische wateren. Gecertificeerd Cleanship door Bureau Veritas, heeft Le Commandant Charcot de nieuwste groene technologieën aan boord, waaronder afvalrecycling en rioolbeheer.

 

Met 123 hutten kan dit poolschip 245 gasten meenemen en bestemmingen bezoeken die tot nu toe buiten bereik waren voor de rederij. Denk aan de Noordpool, Weddellzee, de Rosszee of Pierre-1st island. Het is ook uitgerust met faciliteiten en apparatuur voor onderzoek. Daarmee biedt het de wetenschappelijke wereld een platform voor observatie, onderzoek en analyse waarmee de polaire ecosystemen onderzocht kunnen worden.

Bekijk de unieke cruises van dit bijzondere schip bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)