MSC Cruises vanaf 6 december 2021 weer actief in Zuid-Afrika

MSC Cruises herstart haar cruise-activiteiten in Zuid-Afrika op 6 december 2021 vanuit een nieuwe ultramoderne cruiseterminal in Durban. De regering van het land heeft haar goedkeuring gegeven voor het hervatten van cruisereizen met passagiers na een onderbreking van 21 maanden vanwege de wereldwijde coronapandemie.

MSC Orchestra krijgt de nieuwe KwaZulu Natal-terminal in Durban, die in december wordt geopend, als thuishaven voor het winterseizoen 2021/22. Het wordt voor passagiers tevens mogelijk om in Kaapstad in te schepen. MSC Orchestra gaat in totaal 41 cruises varen tot 11 mei 2022 rond Zuid-Afrika, voor haar burgers en ingezetenen en Mozambique.

Het schip heeft onlangs een ingrijpende renovatie in droogdok ondergaan. De MSC Orchestra vervangt de MSC Musica die oorspronkelijk stond ingepland voor komend cruiseseizoen in Zuid-Afrika.

MSC Cruises is van plan strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen te nemen aan boord van MSC Orchestra en alle bestemmingen die het schip zal aandoen op basis van het protocol dat in augustus 2020 is geïntroduceerd ten behoeve van het welzijn van passagiers, bemanning en de bestemmingen die haar schepen bezoeken. De cruisemaatschappij wacht op de specifieke details van de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten, zodat deze, indien nodig, kunnen worden verwerkt in haar eigen protocol.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!