Cruisereiziger
Eemstocht

Video’s: AIDAcosma arriveert in Eemshaven na succesvolle Eemstocht

Het toekomstige nieuwe vlaggenschip van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises, AIDAcosma, heeft zaterdag aan het begin van de avond de Eemshaven bereikt. Het was het eindpunt van een succesvolle Eemstocht die in de nacht van vrijdag op zaterdag begon in Papenburg bij de scheepswerf van Meyer Werft.

Alle passages op de Eems werden achterstevoren en ondersteund door twee sleepboten conform planning en probleemloos genomen. In de Eemshaven zullen de komende dagen al de eerste testen worden uitgevoerd. Tevens zal er brandstof (LNG) worden gebunkerd. Ondertussen wordt er aan boord verder gewerkt aan de voltooiing van het interieur. Het zusterschip van de AIDAnova zal uiteindelijk richting Bremerhaven trekken om daarvandaan in november de eerste proefvaart te maken.

Foto: AIDA Cruises

Zie onderstaande video’s voor beelden van de Eemstocht van de AIDAcosma:

Wil jij cruisen met AIDA Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:
Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger