Cruisereiziger
Themacruise

Festiviteiten rond feestdagen op cruiseschepen AIDA Cruises

Vuurwerk op oudejaarsavond boven de Atlantische Oceaan of genieten van kerstavond in een gezellige bar – dit en nog veel meer entertainment, culinaire en wellness-specials wachten de passagiers aan boord van de AIDA-vloot voor de komende feestdagen. Daarnaast kunnen passagiers kiezen uit een gevarieerd aanbod van bestemmingen: Tien schepen zetten koers naar de Oriënt, de Caraïben, de Canarische Eilanden, de Middellandse Zee en Noord-Europa.

Kerst hoogtepunten

Tijdens Advent en Kerst wordt AIDAprima‘s Sports Deck omgetoverd tot een feestelijk versierde kerstmarkt met stevige glühwein, gekonfijte appels en andere culinaire hoogstandjes. De belangrijkste attractie is de drijvende ijsbaan van 200 m², die cruisereizigers de mogelijkheid biedt om hun schaatsen onder te binden op volle zee.

AIDAnova komt met een Winter Wonderland voor haar nieuwe lancering vanaf 14 december 2021: tal van extra grote kerstlichtinstallaties kunnen worden bewonderd. Op de twee premièrereizen van AIDAnova vanuit Hamburg van 14 tot 19 en 19 tot 22 december 2021 zal AIDA’s gastronomische meter Andrea Schirmaier-Huber aan boord zijn. Passagiers krijgen de kans om samen met de bekende tv-kok lekkere koekjes en kerstchocolade te maken.

Het AIDA Show Ensemble keert op tijd voor de feestdagen terug aan boord van AIDAnova en AIDAprima. De zangers en dansers zorgen voor kerstmomenten in het Theatrium. Het excursieprogramma op de bestemmingen zal ook feestelijk zijn – met excursies in het thema van de kerst tot bezoeken aan traditionele kerstmarkten waar mogelijk. Vanaf 16 december 2021 kunnen AIDAnova-passagiers bijvoorbeeld de kerstmarkt in Kristiansand (Noorwegen) individueel of met de AIDA “Come ashore”-tours verkennen en de unieke 3D-lichtshow in de kathedraal bewonderen.

Culinair feestmaal

Naast het traditionele kerstbuffet is er in alle buffetrestaurants een bijzonder culinair hoogstandje: live cooking. Het 3-gangenmenu, dat recht voor de ogen van de passagiers wordt bereid, begint met een visschotel, gevolgd door een gestoofde ossenwang als hoofdgerecht, en de kroon op het werk is een peperkoekplak ontworpen door Andrea Schirmaier-Huber. In specialiteitenrestaurant Brauhaus wordt zowel op kerstavond als op 25 december voor het eerst een 3-gangenmenu geserveerd rondom de kerstgans. Door de crew zelf gemaakte grote peperkoekhuizen brengen de passagiers al in de juiste kerststemming bij de ingang van de restaurants. Zoet nieuws aan het eind: op alle zondagen in Advent en met Kerstmis worden al overal kerstgebak uitgedeeld. De traktaties worden afgerond met drie speciaal gemaakte kerstijsjes.

Feestelijk entertainment

Een uitgebreid entertainmentprogramma aan boord van alle AIDA-schepen moeten de passagiers in de juiste vakantiestemming brengen. Van adventshandwerk en breiwerk voor het hele gezin tot een kerstfilmklassieker voor de feestdagen en een gezamenlijke muzikale tune-up tot een kaneelinfusie in de sauna’s van de AIDA Body & Soul Spa – er is iets voor elke passagiers, jong en oud , tijdens de advent- en kerstperiode.

Passagiers kunnen zich ook verheugen op de populaire shows “Who Wants to Be a Millionaire”, “Voice of the Ocean” en “Crew Meets Band” met een kerstthema op geselecteerde reizen. Voor de kerst- en oudejaarsreis van AIDAsol van/naar Hamburg naar de Caraïben is er een speciale danstraktatie gepland, die op 25 november 2021 begint: Het topdanspaar Renata en Valentin Lusin brengen naast dansworkshops nog andere mooie shows aan boord. Tijdens het vlootbrede AIDA Christmas Gala wordt een speciaal amusementsprogramma ontworpen: de bemanning van elk schip zal zijn eigen individuele en interculturele show voor hun passagiers creëren. Het feestelijke programma wordt aangevuld met geselecteerde gastartiesten.

Wat niet mag ontbreken op kerstavond: de traditionele videoboodschappen en het geven van cadeaus aan de kleintjes met een bezoek van de kerstman aan boord van de AIDA-schepen, die de cadeautjes van de ouders aan hun kinderen zullen uitdelen. De kerstsfeer aan boord wordt gecompleteerd door versierde schepen en gloeiende kerstbomen.

Nieuwjaar onder een zee van sterren

Passagiers op AIDAblu en AIDAnova zullen tijdens de jaarwisseling een van de meest spectaculaire vuurwerkshows live en vanaf de eerste rij bij Funchal meemaken. Het vuurwerk op Madeira is wereldberoemd en staat zelfs in het Guinness Book of Records. Passagiers op AIDAprima vieren het nieuwe jaar met uitzicht op de Hanzestad Hamburg. Op alle schepen kunnen de passagiers een spetterende oudejaarsavond beleven, met lichtversieringen, een oudejaarsgala met entertainment, een oudejaarsmenu met gerechten van over de hele wereld, het kaviaarbuffet, een middernachtsnack en tot slot een uitgebreid nieuwjaarsontbijt rond de jaarwisseling.

Wil jij de feestdagen vieren met AIDA Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!