Celebrity Apex gedoopt in haar eerste Caribische seizoen

Op 2 november 2021 startte de nieuwe Celebrity Apex van premium rederij Celebrity Cruises met haar eerste Caribische seizoen vanuit Fort Lauderdale. Na eerst een seizoen in de Middellandse Zee te hebben doorgebracht, zal ze de komende maanden vanuit Florida gaan varen naar diverse Caribische eilanden. De Apex maakt afwisselend een Oostelijke- of Westelijke Caribische route met onder andere Puerto Rico, St. Thomas, Belize, Grand Cayman eilanden en meer.

Tijdens de eerste cruise vond ook de doopceremonie aan boord plaats door doopmoeder Reshma Saujani. Zij is oprichter en CEO van de internationale non-profit organisatie Girls Who Code en auteur van de internationale bestseller ‘Brave, Not Perfect’. Voor haar Edge-klasse schepen selecteerde Celebrity Cruises doopmoeders die baanbrekend zijn in hun eigen vakgebied voor mensen over de hele wereld. De eerste Edge-klasse doopmoeder, die de Celebrity Edge doopte in november 2018, was de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, Malala Yousafzai. Zij is bekend om haar pleidooi voor educatieve kansen voor meisjes wereldwijd.

“Ik kan niemand beter bedenken dan de ongelooflijke Reshma Saujani,” vervolgde Lutoff-Perlo. “Reshma is een visionair, die de leiding heeft om stereotypen uit te dagen en een hele nieuwe generatie meisjes en vrouwen te inspireren om technische banen na te streven; net zoals Celebrity werkt om de genderkloof op zee te dichten, en ons percentage vrouwen dat als brugofficieren fungeert te vergroten tot 30 procent in een branche waar het gemiddelde 2 procent is. Het is Reshma’s baanbrekende geest die haar de perfecte doopmoeder maakt voor een baanbrekend schip als Celebrity Apex.”

Celebrity zal ook gaan samenwerken met Girls Who Code om educatieve coderingsprogramma’s aan te bieden als onderdeel van Camp at Sea S.T.E.M. ervaringen aan boord van Celebrity Apex en Celebrity Edge en met gerelateerde aanbiedingen en producten.

Amsterdam

Vanaf de zomer van 2022 vaart de Celebrity Apex vanuit Amsterdam naar diverse Noord-Europese havens. Cruises die de Apex zal maken zijn:

  • Groot-Brittannië – 14 mei 2022 een 13-daagse reis met o.a. Portland, Cork, Belfast, Greenock en Lerweick (vanaf €2385) en 1 september 2022 met Dover, Cork, Dublin, Liverpool en Belfast. Vanaf €1859.
  • IJsland – 7 juni, 26 juni en 1 augustus 2022 – 13 dagen combinatie IJsland en Ierland, o.a. 4 dagen Ijsland, Belfast, Dublin, Cork. Vanaf €4319 (all-inclusive).
  • Noorse Fjorden – 19 juni (8 dagen) en 13 augustus 2022 (12 dagen). Je bezoekt Alesund, Stavanger, Bergen, Geiranger op 19 juni en Alesund, Stavanger, Molde en Haugesund op de cruise van 13 augustus. Vanaf €1519 (binnenhut).
  • Oostzee: 26 mei (met Oslo en Visby), 8 juli, 20 juli, 20 augustus 2022. 13 dagen vanaf €2357 (all-inclusive).
  • Middellandse Zee: 11 september voor een 13-daagse cruise met La Rochelle, Bilbao, La Coruna, Porto, Lissabon, Cadiz, Gibraltar en Cartagena. .

Ga net als Miriam ook mee op de Celebrity Apex. Lees hier de reportage:

Ben je ook nieuwsgierig naar de mooie Celebrity Apex? Bekijk de cruises bij:

AMCA Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)