Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Vakantiebeurs 2022 gaat niet door

De Vakantiebeurs, die van 12 tot en met 16 januari 2022 zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, is afgelast. De Vakantiebeurs, inclusief het cruiseplein, is een internationaal georiënteerde beurs met exposanten uit de hele wereld. Voor veel van hen is het op dit moment te onzeker of en hoe ze kunnen komen. Ook al zijn er maatregelen te nemen om het evenement veilig te laten plaatsvinden, toch heeft de Jaarbeurs daarom moeten besluiten om de beurs niet door te laten gaan.

Albert Arp, CEO van de Koninklijke Jaarbeurs: “De Vakantiebeurs is een publieksevent met een bijzondere, informele sfeer en heel veel gezamenlijke activiteiten. Het moet echt een zorgeloos evenement zijn. En het ziet er met de stijgende besmettingen niet naar uit dat het dat kan zijn. Dat, gecombineerd met de lastige positie van onze internationale exposanten, maakt dat we dit besluit hebben moeten nemen.”

De volgende editie van de Vakantiebeurs vindt plaats van 11 januari tot en met 15 januari 2023.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Vakantiebeurs 2022 gaat niet door

 • 5 december 2021 om 11:46
  Permalink

  …BEZINNING…
  Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen en hoe vervelend het ook is, het is goed dat de Vakantiebeurs Utrecht 2022 niet doorgaat, vooral omdat zij zelf in de beurs hallen bijvoorbeeld een mondkapje verplichting voor bezoekers én standhouders niet noodzakelijk vinden en op basis van de zogenaamde “doorstroom regeling” het wel voldoende achten. Met alleen naam en e-mail adres ZONDER coronapas controle en ID bewijs kon men gewoon een kaartje kopen. Bij hun officiële e-mail website heb ik daar kritische vragen over gesteld en was op basis van o.a. deze punten toch niet voornemens geweest om de beurs te bezoeken. Overigens komen veel bezoekers ook met het openbaar vervoer en vooral de trein en dat levert soms chaotische taferelen op als na afloop een stremming ontstaat ervoer ik in 2020. De “beurs” was tot en met 2020 leuk om te doen, maar sindsdien kijk ik argwanend naar zulke evenementen gekeken en heb twee recente in Vlaardingen en Den Haag o.a. Cruise en Verre Reizen Event mede om deze en andere redenen laten staan.
  Ik vraag mij trouwens af of je nog wel van “vakantie” kan spreken zolang als de crisis nog voort duurt ongeacht of het cruises zijn en zeker op die i d i o t e Mega varende pretparken met duizenden mensen en waar wat mij betreft trouwens een halt moet worden toegeroepen bijvoorbeeld t.a.v. aantal passagiers en tonnage d.m.v. een vorm van “zelf regulering” ook in verband met milieu aspecten, als overige vormen van vakantie zoals strand, vliegvakanties enzovoorts al gun ik iedereen in betere tijden dat wel toe.
  Bij een recent bezoek aan Aken (D) op 4/12/21 was het in de binnenstad verplicht om zeker bij de DOM en kerstmarkt een mondkapje te dragen en bij menige winkel kon je alleen op vertoon van een corona pas en ID kaart naar binnen. Nederlanders zijn te laconiek en te onverschillig als het om veiligheids verhogende zaken gaat zoals mondkapje verplichting en afstand houden en de huidige opnieuw verscherpte maatregelen hadden NOOIT terug geschroefd en versoepelt moeten worden. Daarom is het zeker met de vele buitenlandse standhouders, want wie de Vakantie beurs Utrecht bezoekt moet ook zijn talen kennen heb ik meermaals ervaren en variërend van Engels, tot Duits, Frans, Indonesisch enzovoorts anders kom je niet aan de meest interessante info, is het goed dat men nu de beurs een jaar gaat uitstellen en t.z.t. WEL met een mondkapje verplichting voor iedereen als de crisis nog in hopelijk lichte vorm aanhoudt gaat organiseren. Ik draag dit trouwens ook in menige binnenstad in Nederland. Vakantie beurs Utrecht, cruises maken, bezint eer ge begint en tussentijds kijk ik de wereld gewoon op You-Tube en bezoek een stad als Maastricht of Aken als het niet anders kan tot er licht aan het eind van de tunnel komt ! ! !

Reacties zijn gesloten.