Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenOverdracht

AIDA Cruises neemt nieuwe AIDAcosma in ontvangst

Op 21 december 2021 heeft AIDA Cruises haar nieuwste cruiseschip AIDAcosma in Bremerhaven in ontvangst genomen van de Meyer-werf in Papenburg, Duitsland. Het is de tweede nieuwbouw van het bedrijf, de eerste is de AIDAnova, die wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) – momenteel de meest geavanceerde technologie in de maritieme sector om de uitstoot te verminderen.

Felix Eichhorn, President van AIDA Cruises, zei tijdens de ceremonie: “Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal op onze reis naar emissieneutraal cruisen. Met AIDAcosma en haar zusterschip AIDAnova behoren twee van de meest innovatieve cruiseschepen ter wereld tot onze vloot zowel op het gebied van duurzaam cruisen als de zeer bijzondere gastbeleving en productdiversiteit.”

Nieuw aan boord

Aan boord van AIDAcosma wachten gasten een aantal verbeteringen ten opzichte van AIDAnova. Een van de hoogtepunten is het Ocean Deck. Dit prachtige nieuwe gebied strekt zich uit over vier dekken en biedt rondom een ​​panoramisch uitzicht op de zee. De uitgebreide ligweide nodigt uit tot zonnebaden en chillen, zowel overdag als ‘s avonds. De grote infinity pool op de achtersteven van het schip zorgt voor verkoeling.

Gasten jong en oud hebben genoeg te doen aan boord – of het nu op de bouldermuur is, op de racer, het beklimmen van de touwtorens of op het balansparcours. Het nieuwe Funpark met zijn grote binnenspeeltuin biedt veel afwisseling.

Ook het gastronomische aanbod is vergroot: in het Beach House Restaurant worden zomerse, lichte lekkernijen geserveerd. Het specialiteitenrestaurant Mamma Mia is ook nieuw en biedt zelfgemaakte pasta en verse Italiaanse gerechten met on-site service. Het brouwhuis krijgt een buitengrill met een prachtig uitzicht op zee.

Daarnaast biedt AIDAcosma ook die faciliteiten aan die populair zijn bij AIDAnova, zoals de Beach Club, het Theatrium met zijn 360°-podium, de tv-studio en de ruime Body & Soul Organic Spa. In 17 restaurants en 23 bars en cafés worden culinaire gasten verwend.

Eerste seizoen

Hamburg is vanaf eind februari de eerste “thuishaven” voor AIDAcosma. Daar begint op 26 februari 2022 de eerste van enkele metropoolreizen. Volgens huidige planning van de rederij, arriveert de AIDAcosma op 3 maart, 10 maart en 17 maart 2022 in Rotterdam voor een bezoek. De 7-daagse cruises zijn nu te boeken.

Op 9 april 2022 zal de kampioen atleet Kristina Vogel het nieuwe schip dopen in Hamburg. Gasten van de aansluitende doopreis naar de Middellandse Zee kunnen deze bijzondere gebeurtenis aan boord meemaken. De twee weken durende doopreis, inclusief de ceremoniële doop, is vanaf nu ook te boeken en brengt passagiers naar Mallorca (tot 23 april 2022) of Barcelona (tot 22 april 2022). Deze cruise is vanuit Hamburg en Rotterdam boekbaar. Andere hoogtepunten van de reisroute zijn Lissabon, Cadiz en Malaga. Meer details over de doop maakt de rederij binnenkort bekend.

Van 23 april tot 15 oktober 2022 biedt AIDAcosma reizen aan vanuit Palma en Barcelona. De hoogtepunten-route van een week “Mediterrane schatten” omvat ook Florence, Rome en Corsica. In het najaar zet het schip koers naar zijn zonnige winterverblijf Dubai.

Semi All Inclusive cruise Canarische Eilanden & Madeira met AIDAcosma

Deze cruises zijn allen boekbaar, vanaf €910. Vraag een gratis offerte aan bij:
Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger