Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

MSC Cruises biedt voor zomerseizoen 2022 chartervluchten vanuit Brussel aan naar Genua en Triëst

MSC Cruises stelt het nieuw chartervluchtprogramma voor zomer 2022 voor, waardoor gasten uit Nederland, België en Luxemburg makkelijk de inschepingshavens van Genua en Triëst in Italië kunnen bereiken met chartervluchten. Deze vluchten bieden passagiers de mogelijkheid in alle rust vanaf Brussel naar de inschepingshavens te reizen, hetgeen geheel aansluit bij het gezondheids- en veiligheidsprotocol van de maatschappij.

Door de regelmatige vluchtwijzigingen in 2021, in verband met de gezondheidssituatie, waren veel luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt hun vluchtplannen op vrij korte termijn te wijzigen.

Om een vlotter zomerseizoen 2022 te verzekeren, besloot MSC Cruises het voortouw te nemen in deze situatie en vliegtuigen te charteren om luchtverbindingen voor haar passagiers te garanderen en zo hun vakantieplannen in stand te houden.

Dit initiatief maakt het mogelijk een pakket “Fly & Cruise” aan te bieden, waardoor dit type vakantie toegankelijker wordt voor alle doelgroepen, zeker  voor hen die pakketreizen op prijs stellen. Dit aanbod biedt niet alleen een vereenvoudigde pakketboeking van vervoer, transfers en cruise, maar geeft de gasten van MSC Cruises ook de zekerheid dat ze niet afhankelijk zijn van last-minute annuleringen van vluchten.

Van mei-oktober

MSC Cruises heeft zich geëngageerd om tussen mei en oktober 2022 privévluchten te charteren met Brussels Airlines vanuit Brussels Airport naar de luchthavens van Genua of Triëst. Dit zal gebeuren met Airbus A319-toestellen die een capaciteit tot 141 passagiers per vlucht hebben.

Dankzij deze, door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten, kunnen Nederlandse,  Belgische en Luxemburgse gasten in alle rust naar hun inschepingshaven vliegen, terwijl ze genieten van dezelfde diensten als op een gewone vlucht.

De vluchten gaan elke zaterdag tijdens de volgende periodes en zijn reeds beschikbaar voor verkoop:

  • Brussel – Genua: van 7 mei 2022 tot 15 oktober 2022
  • Brussel – Triëst: van 14 mei 2022 tot 3 september 2022

Veiligheid bij MSC Cruises

Sinds augustus 2020 varen de passagiers van MSC Cruises onder de bescherming van het gezondheids- en veiligheidsprotocol van de maatschappij, dat werd ontwikkeld met de hulp van een panel van experts. Dit protocol is ontworpen om zich aan te passen aan de situatie aan land en in de afgelopen 16 maanden zijn de geldende maatregelen versoepeld of aangescherpt naarmate de pandemie evolueerde om zowel gasten als bemanning de best mogelijke bescherming te blijven bieden. Alle cruises van MSC zijn nu uitsluitend toegankelijk voor gevaccineerde passagiers. Dit zal ook het geval zijn voor 2022. Bovendien zullen alle passagiers regelmatig worden getest.

Zodra de passagiers op de internationale luchthavens aankomen, worden ze naar de inschepingshaven gebracht met privétransfers die aan dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsnormen voldoen als aan boord van het schip.

Om haar passagiers een zo zorgeloos mogelijke vakantie aan te bieden, heeft MSC Cruises een COVID-19 beschermingsplan uitgewerkt met Europa’s grootste verzekeraar, Europ Assistance, dat passagiers voor, tijdens en na de cruise dekt en wordt verkocht tegen de prijs van 25 euro per persoon voor cruises in Europa.

  • MSC Splendida vertrekt vanuit Genua en biedt cruises aan met stops in Marseille (Frankrijk), Syracuse, een van de populairste bestemmingen van Sicilië, Taranto, met zijn stranden, en Civitavecchia in Italië.
  • MSC Seaside biedt cruises aan vanuit Genua naar Civitavecchia en Palermo in Italië, Ibiza en Valencia in Spanje en Marseille (Frankrijk).
  • MSC Fantasia biedt een volledig nieuwe reisroute met uitgebreide stops in Ancona (Italië), Kotor (Montenegro), Bari (Italië), Corfu (Griekenland) en Dubrovnik (Kroatië).
Wil jij volgend jaar zomer weer cruisen met MSC Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises

 

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!