Cruisereiziger
Hygiene

Eindstand Symphony of the Seas: 48 COVID-19 besmettingen

Op Symphony of the Seas van Royal Caribbean Int. is vorige week een kleine uitbraak van het Corona virus opgetreden. Ondanks dat 95% van alle passagiers gevaccineerd is, trad toch een besmetting op. Vanwege het feit dat de Symphony het grootste cruiseschip ter wereld is, kreeg deze uitbraak veel media aandacht. Overigens komen ook op cruiseschepen van andere rederijen besmettingen voor.

Alle feiten op een rij

De Symphony of the Seas cruise voer van 11-18 december 2021 vanuit Miami richting het Caribisch gebied met in totaal 6091 mensen, passagiers & crew, aan boord. Van de 48 besmettingen hadden alle mensen asymptomatische en milde klachten en was 98% van hen gevaccineerd.

95% gevaccineerd

Het aantal dat 95% van alle mensen aan boord gevaccineerd is, komt door de eis dat alle gasten van 12 jaar en ouder gevaccineerd moeten zijn. De overige 5% zijn kinderen onder 12. Wél moeten alle gasten voor het aan boord gaan in een Amerikaanse haven een negatieve antigeen of PCR test laten zien en kinderen een negatieve PCR test.

Royal Caribbean hanteert strenge gezondheidsmaatregelen aan boord zoals het dragen van mondkapjes, afstand houden en quarantaine maatregelen van eventuele besmette passagiers. Deze maatregelen kan je hier nalezen: https://www.royalcaribbean.com/the-healthy-sail-center.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger