Cruisereiziger
Te water lating

Viking Neptune te water gelaten in Ancona

Donderdag is het nieuwste zeecruiseschip van Viking – de Viking Neptune – te water gelaten. Het is een belangrijke mijlpaal in de bouw en de eerste keer dat het schip in aanraking is gekomen met water. De Viking Neptune, die in november 2022 haar debuut maakt, zal haar inaugurele cruiseseizoen doorbrengen in de Middellandse Zee. Daarna vertrekt ze voor een wereldcruise 2023-2024, een reis van Fort Lauderdale naar Londen die 138 dagen, 28 landen en 57 havens beslaat, met overnachtingen in 11 steden.

“Het is altijd een speciale dag wanneer een nieuw schip voor de eerste keer het water raakt, en we kijken ernaar uit om gasten dit najaar te verwelkomen aan boord van de Viking Neptune. Samen met Fincantieri hebben we ‘s werelds meest elegante schepen gebouwd, waarmee onze gasten de wereld echt comfortabel kunnen verkennen”, aldus Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “We markeren verschillende mijlpalen in 2022, waaronder ons 25-jarig jubileum en het 10e jaar sinds de start van ons zeecruiseproject. Met de komst van de Viking Neptune en haar identieke zusterschip, de Viking Mars, dit jaar – samen met het debuut van onze twee nieuwe expeditieschepen en nieuwe rivierschepen – zijn we trots om Viking stevig neer te zetten als het toonaangevende reisbedrijf voor kleine schepen. ”

De  zeecruiseschepen van Viking hebben een brutotonnage van 47.800 ton en 465 hutten die plaats bieden aan 930 gasten. Viking Neptune zal toetreden tot de vloot van identieke zusterschepen, waaronder Viking Star, Viking Sea, Viking Sky, Viking Orion, Viking Jupiter en Viking Venus. Viking Mars wordt in mei 2022 opgeleverd; Viking Saturn wordt begin 2023 geleverd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger