Cruisereiziger
Verkoop/koop

Ex-AIDAcara gaat varen als Astoria Grande

De voormalige AIDAcara van AIDA Cruises zal met haar nieuwe naam Astoria Grande gaan starten begin maart 2022. De Russische rederij Akvilon zal cruises gaan aanbieden vanuit Socchi, Rusland, gelegen aan de Zwarte Zee. Aan boord zal uiteraard alles in het Russisch gaan verlopen; boordtaal en het entertainment.

Het schip is in Turkije gerenoveerd en zal op 5 maart 2022 gaan starten met een 15-daagse cruise naar Istanbul, Canakkale en Cesme, Alexandrië in Egypte, Bodrum, Kusadasi en Istanbul.  Momenteel ligt het schip voor anker bij Istanbul.

De AIDAcara was de eerste en daarmee het oudste schip van AIDA cruises. Vergelijkbare schepen zijn AIDAvita en AIDAaura. In juni 2021 maakte AIDA bekend dat zij afscheid zouden gaan nemen van de AIDAcara. Het cruiseschip was sinds 1996 in de vaart voor haar gasten. Na de renovatie in 2005 had het schip plek voor 1186 cruisereizigers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!