Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Oceanwide Expeditions stopt eerder met Antarctica expeditiecruises

Oceanwide Expeditions heeft besloten om de resterende expeditiecruises van dit seizoen naar Antarctica te annuleren. Vanaf november 2021 hervatte de rederij haar Antarctische activiteiten, nadat Argentinië de grenzen opende voor volledig gevaccineerde toeristen die voor de reis negatief testten. Tijdens de eerste reizen met Hondius en Plancius was Oceanwide Expeditions in staat om een kwalitatief programma aan te bieden, zowel aan boord als tijdens de landingen, aldus de rederij. Covid-gevallen waren beperkt, en aan boord werd het risico van verdere besmettingen door talrijke verbeteringen aan het schip en door een strikt veiligheidsprotocol geminimaliseerd. Dit protocol omvatte volledige vaccinatie tegen Covid-19, het dragen van mondmaskers, het bewaren van een veilige fysieke afstand en het verdelen van de passagiers in kleine groepen aan boord en tijdens de landingen.

Meer maatregelen

Helaas heeft de toename van het aantal Covid-besmettingen als gevolg van de nieuwe variant (Omicron), zowel in Argentinië/Ushuaia als aan boord van de schepen, deze expeditiecruises sterk beïnvloed. Als direct gevolg daarvan moesten meer passagiers in quarantaine worden geplaatst. Ook de nieuwe quarantainemaatregelen die door de Argentijnse autoriteiten werden opgelegd, leidden tot vertraagde ontschepingen en bijgevolg tot vertraagde inschepingen. Als gevolg van deze veranderende omstandigheden had de rederij ook haar zorgen over de arbeidsomstandigheden van bemanning en personeel. “Alle factoren in overweging genomen en niet in staat het comfort en de veiligheid van onze passagiers, bemanning en personeel te garanderen, hebben we de moeilijke beslissing genomen de resterende reizen van ons Antarctica seizoen met onze schepen Hondius en Plancius uit te stellen,” aldus Oceanwide Expeditions. “Het moeten uitstellen van reizen is uiteraard het laatste wat we willen, maar omdat we de reis niet kunnen aanbieden zoals gepland en vooral omdat we het comfort en de veiligheid van onze passagiers, bemanning en personeel niet kunnen garanderen, was dit de enige optie.”

Wil je meer weten over expeditiecruises? Ga dan naar Expeditiecruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)