Cruisereiziger
Annulering

Crystal stopt met cruisen tot eind april

Crystal Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het voorlopig stopt met cruisen. Voor oceaan- en expeditieschepen tot 29 april 2022, voor riviercruisen tot eind mei 2022. Eerdere kondigde de eigenaar, Genting Hong Kong, aan dat zij in financiële problemen zitten. Half januari werd onder andere het faillissement aangevraagd van de Duitse werf MV Werften, waarvan Genting ook eigenaar van was. Het managementteam van Crystal heeft met de stop tijd om de huidige stand van zaken te evalueren en verschillende opties te onderzoeken.

De drie schepen van Crystal die momenteel varen – Crystal Serenity en Crystal Symphony in het Caribisch gebied en Crystal Endeavor op Antarctica – zullen hun huidige cruises voltooien. De cruise van Crystal Symphony eindigt in Miami op 22 januari, Crystal Serenity op Aruba op 30 januari en Crystal Endeavour in Ushuaia, Argentinië, op 4 februari.

“Dit was een buitengewoon moeilijke beslissing, maar een verstandige, gezien de huidige zakelijke omgeving en recente ontwikkelingen met ons moederbedrijf, Genting Hong Kong”, aldus Jack Anderson, president van Crystal. “Crystal staat al meer dan 30 jaar synoniem voor luxe cruisen en we kijken ernaar uit om onze gewaardeerde gasten terug te verwelkomen wanneer we onze activiteiten hervatten. We willen onze gasten en reisadviseurs bedanken voor hun ongelooflijke steun tijdens deze aanhoudende uitdagende tijden.”

Gasten en hun reispartners worden momenteel op de hoogte gebracht. Crystal zorgt voor een volledige terugbetaling van het betaalde cruisetarief.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger