Meer dan 20 eetgelegenheden op toekomstig grootste cruiseschip ter wereld

Fijnproevers komen vanaf maart dit jaar volledig aan hun trekken aan boord van het grootste cruiseschip ter wereld, Wonder of the Seas. Het vijfde cruiseschip in de Oasis-klasse van Royal Caribbean International zal meer dan 20 eetgelegenheden herbergen. Passagiers hebben de keuze uit een divers aanbod van culinaire smaken variërend van Italiaanse klassiekers in Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar tot Amerikaanse sportcafé favorieten bij Playmakers Sports Bar & Arcade en New England geïnspireerde gerechten bij Hooked Seafood.

Nieuw restaurant The Mason Jar

Een nieuw specialiteitenrestaurant, The Mason Jar, maakt haar debuut op de Wonder of the Seas. In een landelijke, rustieke setting wordt zuidelijke comfortfood geserveerd. Tijdens het eten kan worden genoten van live countrymuziek. Het restaurant beschikt over een veranda met een schommel om te loungen en een speciale bar in het middelpunt.

Op het menu van The Mason Jar staan typische gerechten uit het zuiden voor de brunch, diner en late snacks waaronder vers gebakken karnemelkkoekjes en jalapeno maisbrood. De brunch gerechten Brunch favorieten variëren van hartige johnnycakes gegarneerd met barbecue pulled pork tot de Sweet-Tooth Cinnamon Roll. Voor het diner zijn de hoogtepunten onder meer gefrituurde groene tomaten, authentieke zuidelijke gebakken kip, krabbeignets geserveerd met krabdip en garnalen. Als toetje kan je kiezen uit diverse traditionele taarten en zoete ‘floats’ en shakes. De bar serveert meer dan een dozijn Amerikaanse whisky’s en een reeks zuidelijke klassiekers.

Culinaire hoogtepunten

De talrijke eetgelegenheden, bars en lounges zijn verspreid over de 8 ‘buurten’ op het schip, van Central Park tot de gloednieuwe Suite ‘buurt’, een primeur aan boord van een Oasis-klasse schip. Andere culinaire hoogtepunten zijn:

The Vue – Deze bijzondere bar biedt de gehele dag een panoramisch uitzicht op zee van hoog boven op het zwembaddek. Na zonsondergang is het verlicht door een kleurrijke mozaïekluifel.

Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar – Dit Italiaanse restaurant debuteert aan boord van een Oasis-klasse schip. Op het menu staan vers bereide authentieke gerechten, van pizza’s tot charcuterieplankjes en kalfsgehaktballetjes geserveerd met diverse wijnen en cocktails.

Playmakers Sports Bar & Arcade – Een plek voor passagiers van alle leeftijden om op grote tv-schermen naar sportwedstrijden te kijken, spelletjes te spelen en te genieten van pubgerechten en drankjes.

El Loco Fresh & Cantina Fresca – Hier kan je terecht voor snelle Mexicaanse lekkernijen zoals op bestelling gemaakte taco’s, burrito’s en quesadilla’s. Nieuw is een speciale bar genaamd Cantina Fresca met een selectie van ‘aquas frescas, margarita’s en andere Mexicaanse drankjes.

The Lime & Coconut – Deze gelegenheid ademt de Caribbean, met twee bars aan het zwembad en livemuziek.

Andere eetgelegenheden zijn Wonderland, Aziatische gerechten bij Izumi, het Amerikaanse steakhouse Chops Grille, Amerikaanse seizoensgerechten bij 150 Central Park, Johnny Rockets, Starbucks, Sugar Beach enz.. Daarnaast zijn over het gehele schip een uitgebreide selectie van drankjes (ook alcoholvrij) beschikbaar als onderdeel van de opnieuw ontworpen drankkaarten van Royal Caribbean.

Routes

Wonder of the Seas zal in maart van dit jaar in de vaart komen. Tijdens haar inaugurele seizoen krijgt het 3 thuishavens: Fort Lauderdale (maart t/m april), Barcelona en Civitavecchia (april t/m oktober) en Port Canaveral (vanaf november). De cruises naar de oostelijke en westelijke Caraïben doen o.a. het prive-eiland van Royal Caribbean Perfect Day at CocoCay, Philipsburg op Sint Maarten, Charlotte Amalie op St. Thomas en Cozumel in Mexico aan. In Europa doen de cruises in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee o.a. Napels, Florence en Palma de Mallorca aan. Klik hier voor meer informatie over de Middellandse Zee cruises die reeds boekbaar zijn!

Wil jij binnenkort varen op het grootste cruiseschip ter wereld, Wonder of the Seas? Vraag een gratis offerte aan bij:

AMCA Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Meer dan 20 eetgelegenheden op toekomstig grootste cruiseschip ter wereld

  • 23 januari 2022 om 10:30
    Permalink

    …Obesitas…
    Hoezo “Fun Ship”, “FOOD SHIP” zal men bedoelen, het water loopt mij nu al uit de mond bij het lezen van al die lekkernijen en even niet op de lijn letten, want dan ken ik maar één lijn, namelijk de waslijn. Live Countrymuziek met een lekkere maaltijd en weids uitzicht over de zee, relaxter kan men het niet maken. Je zou, als je elk restaurant of eetgelegenheid wilt uitproberen een twintig daagse cruise moeten maken om te genieten van al die 20 eetgelegenheden of minstens een zevendaagse cruise waarbij men voor ontbijt, lunch en diner een andere eetgelegenheid kiest. Neem ook kleding mee die een maatje groter is om al die culinaire geneugten in het buikje te kunnen opbergen.
    Obesitas krijgt met de Wonder of… wel een dubbele betekenis. 1) Het (te) vele eten, en 2) de grootte van het schip zelf. Zoveel eten op één schip, terwijl elders op de wereld mensen verhongeren en snakken naar een eenvoudige en gezonde maaltijd ! Wat leven we toch in een wereld van te grote tegenstellingen ! Wat gebeurt er met het restvoedsel, wordt dat overboord geknikkert of in verbrandingsovens verpulvert tot as ? De ironie van het leven in een notendop te vinden aan boord van de Wonder of the Seas…!

Reacties zijn gesloten.