Cruisereiziger
Cruiseschepen

Crystal Symphony wijkt uit vanwege dreigende inbeslagname

Het cruiseschip Crystal Symphony van Crystal Cruises is dit weekend op verzoek van het in zwaar weer verkerende moedermaatschappij Genting Hong Kong uitgeweken naar de Bahamas. Het schip zou zaterdag terugkeren in Miami, maar daar staan Amerikaanse marshalls klaar met arrestatiebevelen en dreigt inbeslagname van het schip.

Een Amerikaanse rechtbank heeft de arrestatiebevelen uitgevaardigd omdat Genting een openstaande brandstofrekening van miljoenen dollars zou hebben bij het bedrijf Peninsula Petroleum. Het gaat om brandstof dat is geleverd aan 3 schepen van Genting. De Verenigde Staten hebben geen jurisdictie op de Bahamas en de arrestatiebevelen worden er niet erkend.

Aan boord bevonden zich nog honderden passagiers en bemanningsleden. De passagiers zijn zondag per veerboot van Bimini naar Fort Lauderdale gebracht om vandaar huiswaarts te keren. Eerder deze week schortte Genting alle activiteiten op vanwege een schijnbaar gebrek aan geld.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!