Overzicht: Welke cruiseschepen zijn verkocht in 2022?

Cruiserederijen probeerden in de tijd dat ze niet mocht varen, kosten zoveel mogelijk te beperken door bijvoorbeeld cruiseschepen te verkopen. Een cruiseschip dat stil ligt, kost namelijk miljoenen per maand. Voornamelijk de oudere schepen worden daarbij afgestoten omdat zij niet meer ‘efficiënt’ kunnen opereren. In dit artikel lees je welke schepen in de COVID-tijd 2022 van eigenaar gewisseld zijn. Ook in de twee eerste jaren van de COVID crisis zijn er tal van schepen verkocht:

Lees hier welke schepen in 2020-2021 zijn verkocht

1. AIDAmira (1999) – AIDA Cruises

AIDA Cruises heeft bekendgemaakt dat het in maart van dit jaar alweer afscheid neemt van het cruiseschip AIDAmira. Het schip werd in 2019 overgenomen van Costa Cruises, waar het voer onder de naam Costa neoRiviera. Door de coronapandemie heeft de AIDAmira uiteindelijk maar 3 maanden gevaren voor de Duitse cruisemaatschappij. Rederij Ambassador Cruise Line zal AIDAmira gaan overnemen en in de vaart laten komen als ‘Ambition’.

 

2. Carnival Ecstacy (1991) – Carnival Cruise Line

Door de komst van twee nieuwe veel duurzamere LNG cruiseschepen én de Costa Magica, verkoopt Carnival Cruise Line de Carnival Ecstacy. Er is nog niet bekend wat er gaat gebeuren met het schip, maar hoogstwaarschijnlijk zal het schip gesloopt gaan worden.

3. Carnival Sensation (1993) – Carnival Cruise Line

Door de komst van twee nieuwe veel duurzamere LNG cruiseschepen én de Costa Magica, verkoopt Carnival Cruise Line de Carnival Sensation. Er is nog niet bekend wat er gaat gebeuren met het schip, maar hoogstwaarschijnlijk zal het schip gesloopt gaan worden.

4. AIDAvita (2002) – AIDA Cruises

Na 20 jaar dienst zal AIDAvita niet meer ingezet gaan worden in de winter van 2022/2023. Het oudste schip van de rederij AIDA Cruises verlaat de vloot. De rederij heeft geen reden genoemd voor de uitdiensttreding van het schip. De AIDAvita is momenteel het oudste schip in de vloot, nadat vorig jaar afscheid genomen werd van AIDAcara.

5. Braemar (1993) – Fred. Olsen Cruise Lines

Sinds 2001 voer de Braemar voor Fred. Olsen Cruise Lines. Nadat de rederij al in 2021 de Black Watch en Boudicca verkocht, heeft de rederij nog 1 ouder schip én de Borealis en Bolette in de vloot. Er zal een koper gezocht worden voor de Braemar.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)