AIDA Cruises neemt alweer afscheid van AIDAmira

AIDA Cruises heeft bekendgemaakt dat het in maart van dit jaar alweer afscheid neemt van het cruiseschip AIDAmira. Het schip werd in 2019 overgenomen van Costa Cruises, waar het voer onder de naam Costa neoRiviera. Door de coronapandemie heeft de AIDAmira uiteindelijk maar 3 maanden gevaren voor de Duitse cruisemaatschappij. Het is nog niet bekend wie het oudste schip in de vloot van AIDA Cruises heeft gekocht. Het nieuwe Britse cruisemerk Ambassador Cruise Line lijkt een belangrijke kandidaat.

Het schip kwam in 1999 in de vaart onder de naam Mistral voor de rederij Festival Cruises. In 2003 werd het overgenomen door Iberocruceros waar het als Grand Mistral 10 jaar actief was. Na 6 jaar Costa Cruises als Costa neoRiviera en 2 jaar AIDA Cruises is het nu toe aan een nieuw hoofdstuk. Het ligt momenteel in het Kroatische Pula in afwachting op wat komen gaat.

Update 29-1: Rederij Ambassador Cruise Line zal AIDAmira gaan overnemen en in de vaart laten komen als schip met de naam ‘Ambition’.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!