PortMiami Cruiseterminal van Norwegian Cruise Line Holdings beloond met duurzaamheidscertificaat

De gloednieuwe cruiseterminal in Miami van Norwegian Cruise Line Holdings heeft een ere-erkenning ontvangen voor haar duurzaamheid. Het gaat om een gouden duurzaamheidscertificaat van Leed: Leadership in Energy and Environmental Design. LEED is het meest gebruikte beoordelingssysteem voor groene gebouwen in de wereld.  Norwegian Cruise Line Holdings is het moederbedrijf achter Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises, die allemaal gebruik maken van de nieuwe cruiseterminal.

“We zijn trots dat we erkend worden als leider in duurzaam bouwen met de LEED Gold-certificering van onze nieuwe PortMiami-terminal B, de Pearl of Miami, de eerste cruiseterminal ter wereld die deze certificering heeft ontvangen onder de nieuwe, strengere LEED-constructie normen”, zegt Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

“We zullen blijven investeren, ontwerpen en ontwikkelen, inclusief verdere investeringen in de PortMiami-terminal, waar we samenwerken met Miami-Dade County om ook walstroom toe te voegen in de herfst van 2023.”

Hieronder zie je hoe de bouw is verlopen:

 

Wat is LEED?

LEED, ontwikkeld door het U.S. Green Building Council, en is het meest gebruikte classificatiesysteem voor groene gebouwen ter wereld. Inmiddels is een LEED-certificering een wereldwijd erkend symbool van duurzaamheidsprestaties. LEED biedt een kader voor het bouwen van een groen gebouw, waarbij zowel ontwerp- als bouwactiviteiten worden aangepakt.

De ultramoderne terminal die vaak de “Parel van Miami” wordt genoemd, verwelkomde in augustus 2021 voor het eerst gasten met Norwegian Gem. De 188.000 vierkante meter grote terminal, die plaats biedt aan cruiseschepen met maximaal 5.000 cruisegasten, is ontworpen met innovatie en duurzaamheid voorop. Het team creëerde het gebouw zo dat de energieprestaties van de terminal, de luchtkwaliteit binnen, de waterefficiëntie, het gebruik van lokale materialen en hulpbronnen en nog veel meer optimaliseert. Met het oog op hoge energieprestaties werd het project ontworpen om ten minste 38% beter te presteren dan een gemiddelde cruiseterminal. In de herfst van 2023 zal walstroom ook beschikbaar zijn zodat schepen hun motoren niet meer draaiende hoeven te houden aan de kade.

“We zijn vereerd te mogen hebben samen werken met PortMiami en Miami-Dade County om deze ​​iconische terminal te bouwen volgens de LEED Gold Standards”, aldus Harry Sommer, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “De terminal is ontworpen en gebouwd in samenwerking met onze lokale gemeenschap in Zuid-Florida. Ongeveer 90% van alle onderaannemers, verkopers en leveranciers waren lokaal in de regio, wat de lokale economische groei aanmoedigde.”

Wil je ook cruisen vanuit Miami? Bekijk welke cruises dit zijn:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Aanbiedingen van NCL

Vertrekjaar
2021
2022
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)