Cruisereiziger
BestemmingenCruiseterminal

Foto’s: Cruise Port Rotterdam ontvangt eerste cruiseschip van het jaar

Cruise Port Rotterdam ontving zaterdag het eerste cruiseschip van dit jaar. AIDAprima kwam zaterdagochtend omstreeks 07:30 uur, iets eerder dan gepland, aan bij de Holland Amerikakade. Ze zal, zoals gewoonlijk, een nacht verblijven in het centrum van Rotterdam om zondagochtend om 04:00 uur weer te vertrekken.

Het ‘kusmondschip’ van AIDA Cruises is bezig aan een 5-daagse cruise met begin- en eindpunt in Hamburg (Duitsland). Tijdens deze korte trip is Rotterdam de enige bestemming. AIDAprima zien we volgende week woensdag, 9 februari 2022, alweer terug in Rotterdam als het schip dezelfde route vaart.

 

Interesse in cruisen met AIDA Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:
Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours!

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Foto’s: Cruise Port Rotterdam ontvangt eerste cruiseschip van het jaar

 • …KUS…
  De Aidaprima is weer “thuis” in haar tweede thuishaven Rotterdam waar het o.a. in 2017 regelmatig haar opwachting opmaaktte. In dat jaar kreeg ik samen met mijn broer Ron op 23 maart de mogelijkheid om het schip in de Maasstad van binnen en buiten te bezoeken en te genieten van het overheerlijke lunch buffet. Voordeel was ik hoefde die dag niet zelf te koken en af te wassen, maar kreeg wel een lekker cruise gevoel bij het zien van al die vele mooie activiteiten die men er kan ondernemen. Dit bezoek was voor mij bijzonder omdat ik dagen te voren nog veel last had van evenwichtsstoornis en op die 23 ste op slag genezen was, zo’n scheepsbezoek kan dus een prima “medicijn” zijn ! Sommige mensen hebben misschien moeite met de voertaal Duits, voor ons Zuiderlingen geen probleem als je letterlijk tegen de Duitse grens aan woont geen probleem soms zelfs een noodzaak om over goedkoper tanken over de grens maar niet te spreken.
  Wat de Aidaprima zo leuk maakt is :
  1) het informele karakter ook in kledingvoorschrift,
  2) interieur in frisse kleuren,
  3) mooie hutten,
  4) vertrek vanaf het centrum van Rotterdam , goed bereikbaar met auto en tram en metro,
  5) buffet en a la carte eten opties,
  6) de mogelijkheid om avond voor vertrek reeds aan boord te gaan en het schip te leren kennen, hoop dat het anno 2022 nog steeds het geval is,
  7) de te bezoeken havens en vooral Hamburg waar men o.a. het scheepaart museum kan bezoeken voor wie nog niet genoeg schepen gezien heeft en een van de grootste miniatuur modelbouw en i.h.b. de luchthaven met opstijgende vliegtuigen.
  Een cruise met de Aidaprima staat nog wel op mijn verlanglijst en met dit schip en haar verleidelijke “kusmond” was en is het een schip om te zoenen. Voor de stad Rotterdam is dit hopelijk een goed begin van het cruise seizoen en dat vele cruiseschepen de Aidaprima mogen volgen, prima gedaan dus !

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger