Holland America Line in 2023 met 6 schepen in Alaska

Holland America Line viert 75 jaar cruisen naar Alaska in 2022, maar kijkt tegelijk al verder naar het programma van 2023.  Zes schepen zullen dan hun opwachting gaan maken in iconisch Alaska.

“Alaska blijft een van onze meest populaire bestemmingen en we zijn verheugd om in 2023 zes schepen in Alaska te hebben, samen met de terugkeer van de 14-daagse cruise”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We bieden Alaska-exploratie langer aan dan welke cruisemaatschappij dan ook, we hebben nog steeds meer Glacier Bay-routes en we zijn de enige manier om de Yukon te zien in combinatie met een cruise. Holland America Line kent Alaska en kan authentieke ervaringen bieden die gasten zullen winnen’ nergens anders vinden.”

Vanaf april 2023

Van april tot september 2023 kunnen gasten aan boord gaan van cruises van Holland America Line naar Alaska aan boord van Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam, Volendam en Westerdam. Naast zevendaagse reisschema’s, brengt Holland America Line de populaire 14-daagse “Great Alaska Explorer”-cruise terug voor twee afvaarten. Voor ontdekkingsreizigers die verder het Grote Land in willen reizen, combineren 16 verschillende Cruisetours (voorheen Land+Sea Journeys) een drie-, vier- of zevendaagse Alaska-cruise met een landinwaartse verkenning van Denali National Park.

Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die landreizen aanbiedt tot aan de ongerepte uithoeken van het Canadese Yukon Territory. Cruises varen heen en terug vanuit Seattle of vanuit Vancouver in Canada. Je kunt ook kiezen voor een ‘enkele reis’ tussen Whittier (Anchorage), Alaska en Vancouver.

Elke cruise naar Alaska omvat een bezoek aan een of meer van Alaska’s iconische gletsjerbestemmingen: Glacier Bay National Park, College Fjord, Hubbard Glacier en Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.

De 14-daagse “Great Alaskan Explorer”-reisroute keert terug in 2023. Deze cruises maken de Nieuw Amsterdam (vertrek 7 mei) en Noordam (17 september). Je bezoekt de Alaskaanse havens Kodiak, Anchorage, Valdez, Sitka, Skagway en Ketchikan aan en als hoogtepunt van deze cruises: Glacier Bay.

De 7-daagse cruises zijn:

  • Zevendaagse “Glacier Discovery Northbound” en “Glacier Discovery Southbound” cruises tussen Whittier en Vancouver aan boord van Nieuw Amsterdam en Noordam. Havens zijn onder meer Ketchikan, Juneau en Skagway, Alaska.
  • Zevendaagse “Alaska Inside Passage” cruises varen heen en terug vanuit Vancouver op Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Volendam. Havens zijn onder meer Ketchikan, Juneau en Skagway, behalve Noordam dat stopt bij Sitka vs Skagway.
  • Zevendaagse “Alaskan Explorer”-cruises varen heen en terug vanuit Seattle aan boord van Eurodam en Westerdam, inclusief aanloop naar Victoria, British Columbia (avondverblijf); en Ketchikan, Juneau en Sitka.

Aan boord

Alle schepen die in Alaska varen, hebben uitgebreide extra’s aan boord: gasten kunnen vragen stellen aan Alaska-natuuronderzoekers en er zijn speciale EXC-presentaties die lokale onderwerpen behandelen, zoals de bushpiloten van Alaska en de beroemde Iditarod-race. Bij cruises met Glacier Bay in de route komen een National Park Ranger en de lokale Huna Tlingit gidsen aan boord.

Cruisetours aan land

Hoogtepunten voor 2023 Denali Cruisetours:

  • Nieuw Amsterdam en Noordam bieden Denali Cruisetours aan van negen tot veertien dagen.
  • Alle Denali Cruisetours zijn inclusief een zevendaagse cruise met Glacier Bay, plus College Fjord of Hubbard Glacier (afhankelijk van de richting), Inside Passage, evenals maximaal drie nachten in het McKinley Chalet Resort bij de ingang van Denali National Park.
  • Alle Denali-routes zijn inclusief de Tundra Wilderness Tour, die het beste uitzicht biedt op dieren in het wild door Denali National Park.
  • Bij elke Cruisetour maak je een treinrit met de luxe McKinley Explorer met panoramakoepel.
  • Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die een cruise naar Alaska aanbiedt in combinatie met een overlandtour naar Denali en de Yukon.

 

Miriam AlaskaMiriam maakte een aantal jaar geleden met de Nieuw Amsterdam een indrukwekkende Alaska cruise vanuit Vancouver:

Lees de reportage

Enkele aanbiedingen van HAL voor Alaska zijn:

 

Bekijk alle Alaskacruises bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)