Cruisereiziger
Herstart

Costa Cruises herstart gehele vloot dit jaar

Deze zomer hoopt Costa Cruises op de herstart van haar gehele vloot van 12 schepen, inclusief vier van haar meest innovatieve nieuwe schepen in de Middellandse Zee. Vanaf 5 maart, de datum waarop de nieuwe Costa Toscana haar eerste cruise zal maken, zal een toenemend aantal schepen van de rederij herstarten.  Volgende zomer zal de volledige vloot van het bedrijf weer in bedrijf zijn, met vier van haar nieuwste schepen in de Middellandse Zee: Costa Toscana, Costa Smeralda, Costa Firenze en Costa Venezia. Ook is Costa van plan, de lokale regelgeving uiteraard volgend, dat gasten weer zelf – zonder verplichte excursie- van boord te laten gaan voor verkenning van de bestemming.

Costa’s programma omvat in totaal meer dan 1.800 cruises van lente 2022 tot winter 2022-23, waardoor gasten 179 bestemmingen over de hele wereld kunnen ontdekken, met cruises van 3 tot 127 dagen.

“We zien een groeiende vraag naar vakanties en ik ben er zeker van dat deze trend de komende weken verder zal toenemen”, aldus Roberto Alberti, SVP & Chief Commercial Officer van Costa Cruises. “We denken dat ons aanbod het beste is ooit, dankzij elementen die unieke ervaringen combineren, zowel aan boord als aan de wal. Ons uitgebreide reisprogramma is geschikt voor iedereen en bevat een nieuw aanbod, zoals cruises naar Turkije. Gasten kunnen bestemmingen op een authentieke manier ontdekken, mede dankzij langere stops in sommige havens. Bovendien zullen onze gasten kunnen genieten van hun vakantie op een vloot met schepen van de nieuwste generatie, die duurzame innovatie combineren met entertainment, gastvrijheid en welzijn”.

In volgorde

Na Costa Toscana begin maart, zullen de volgende schepen in de vaart gaan komen:

  • Terug uit het Caribisch gebied zal Costa Deliziosa haar cruises op de Middellandse Zee hervatten vanaf 15 april,
  • Costa Favolosa op 28 april met “minicruises” in de Middellandse Zee,
  • Costa Venezia op 1 mei vanuit Istanbul, met een nieuwe en unieke reis van een week in Turkije en Griekenland,
  • Costa Fascinosa vertrekt op 1 mei voor een cruise naar de Azoren, voor Costa Club leden,
  • Na het winterseizoen in Zuid-Amerika keert Costa Diadema ook terug naar de Middellandse Zee, met een cruise naar Lissabon op 5 mei,
  • Costa Smeralda op 7 mei met een reis van een week in de westelijke Middellandse Zee,
  • Costa Pacifica hervat haar activiteiten op 4 juni vanuit Bari en verkent Griekenland en Malta. De cruises van twee weken naar de Canarische Eilanden en de Azoren, oorspronkelijk gepland met de Costa Pacifica in april en mei, zullen worden uitgevoerd door Costa Luminosa,
  • Costa Fortuna is op 12 juni weer operationeel in Noord-Europa (vanuit onder andere IJmuiden en Amsterdam.

Costa Firenze, na haar seizoen in Dubai te hebben voltooid, zal op 7 april in Genua worden gepositioneerd om haar cruiseprogramma in Spanje, Italië en Frankrijk te beginnen.

In de zomer van 2022 zullen de LNG zusterschepen Costa Smeralda en Costa Toscana, aangedreven door vloeibaar aardgas, samen met de Costa Firenze, cruises van een week aanbieden in de westelijke Middellandse Zee.  Costa Venezia zet haar nieuwe reisroute in Turkije en Griekenland voort met vertrek uit Istanboel.

Costa Pacifica, Costa Deliziosa en Costa Luminosa zullen in de oostelijke Middellandse Zee opereren met cruises van een week. Vier schepen, Costa Fortuna, Costa Favolosa, Costa Fascinosa en Costa Diadema, zullen worden ingezet in Noord-Europa en de Baltische hoofdsteden, de Noorse fjorden, de Noordkaap en IJsland aandoen.

Cruises op de Costa Serena in Azië worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

Veiligheid en gezondheid aan boord

De schepen van de Costa-vloot zullen gasten meenemen om de mooiste bestemmingen in de Middellandse Zee en Noord-Europa in veiligheid te ontdekken, dankzij het Costa Safety Protocol, het gezondheidsprotocol dat de rederij samen met wetenschappelijke experts en de autoriteiten heeft ontwikkeld.

“In 2021 hebben we op onze schepen veilig meer dan 1,5 miljoen passagiersbewegingen geregistreerd, waarmee we een werkelijk uniek en uitzonderlijk record behaalden gezien de context waarin we actief waren. We bereikten ook eerder ongekende niveaus van klanttevredenheid, dankzij de inspanningen en investeringen die we hebben gedaan sinds de herstart van onze activiteiten. Ik heb er vertrouwen in dat de terugkeer naar zelfstandige excursies aan wal, die we voor volgende zomer plannen en waarvan we hopen dat ze al in het volgende voorjaar kunnen worden verwacht, een extra stimulans zal zijn om voor een Costa-cruise te kiezen” – voegde Roberto Alberti toe.

Vooruitblik op winterprogramma

Costa Firenze zal worden ingezet op cruises van een week naar de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Oman, met vertrek vanuit Dubai. Cruiseschip Costa Venezia zal opereren vanuit Istanbul, met cruises van 11 dagen naar Turkije, Israël en Egypte, terwijl Costa Smeralda cruises van een week aanbiedt in de westelijke Middellandse Zee.

Naar de Canarische Eilanden, inclusief Lissabon, vaar je met Costa Diadema. Zij vaart cruises van twee weken.

In Midden- en Zuid-Amerika kiest Costa voor de Costa Pacifica en Costa Fascinosa in het Caribisch gebied. Costa Toscana, Costa Favolosa en Costa Fortuna zullen in Zuid-Amerika worden gepositioneerd.

Vanaf volgende winter zijn ook Costa’s Wereldcruises weer terug. Costa Deliziosa biedt een Rond de Wereld-cruise aan, die vertrekt vanuit Venetië op 6 januari 2023 of vanuit Savona op 11 januari 2023. De reisroute voert gasten naar India en de Malediven, vervolgens naar Zuid-Afrika en Namibië en vervolgens naar het Zuid-Amerika, langs de Pacifische kust van het continent, door de Straat van Panama en zelfs een bezoek aan New York voordat hij terugkeert naar Europa. De Costa Luminosa ‘Grand Cruises’ zullen even spectaculair zijn, met vertrek vanuit Genua op 8 januari 2023 van de Middellandse Zee naar Tierra del Fuego en terug, cruisend over de Amazone-rivier naar Manaus.

Bekijk hier enkele huidige aanbiedingen van Costa:
Prijs > ()
Onder €500 ()
€500-€1000 ()
€1000-€1500 ()
€1500-€2000 ()
€2000-€2500 ()
Boven €2500 ()
Vertrekjaar >
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Midden-Oosten
Middellandse Zee
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen

 

of vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)