Cruisereiziger
Muntceremonie

Kick off Explora Journeys met muntceremonie van EXPLORA I

Voor Explora Journeys, het nieuwe luxueuze lifestyle reismerk van de MSC Group, vond donderdag op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone de muntceremonie plaats van hun eerste schip EXPLORA I, voorafgaand aan de maiden journey van het schip die gepland staat voor mei 2023.

Deze aloude traditie vindt plaats wanneer het eerste blok of een sectie van het schip wordt neergelaten in het bouwdok, en twee nieuw geslagen munten onder de kiel worden geplaatst voor zegen en geluk door twee al lang in dienst zijnde werknemers die de scheepswerf en de rederij vertegenwoordigen en optreden als doopmoeders voor de ceremonie. De doopmoeders voor de ceremonie van vandaag waren Alessandra Fontana, Chief Marketing Officer voor Explora Journeys en Ester Fugazzi, Head of General Services voor Fincantieri.

Het evenement werd bijgewoond door diverse leidinggevenden, waaronder de heer Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, MSC Group `s Cruise Division, de heer Michael Ungerer, Chief Executive Officer Explora Journeys en de heer Guiseppe Bono Chief Executive Officer, de heer Luigi Matarazzo General Manager, Merchant Shipyard Director, Fincantieri.

Michael Ungerer, CEO Explora Journeys: “Vandaag is weer een belangrijke mijlpaal bereikt op onze reis naar de ontwikkeling van een echt bepalend en zeer gewild, luxe lifestyle merk. Na onze initiële investering van twee miljard euro is dit opnieuw een positieve stap voorwaarts en het toont aan dat we op koers liggen om een ongeëvenaarde oceaanervaring aan te bieden.”

De bouw van EXPLORA II, het tweede schip in de vloot van luxe schepen van Explora Journeys, is in november 2021 van start gegaan en zal in het voorjaar van 2024 haar eerste passagiers verwelkomen. In 2025 en 2026 zullen nog twee nieuwe schepen aan de vloot worden toegevoegd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!