Cruisereiziger
Bestemmingen

Nieuw cruiseschip AIDAcosma ontmoet AIDAprima bij maiden call in Hamburg

Vrijdagmiddag arriveerde het nieuwe cruiseschip AIDAcosma van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises voor de eerste keer in haar nieuwe thuishaven Hamburg. Het is het tweede nieuwbouwschip van de rederij dat opereert op vloeibaar aardgas (LNG) – momenteel de fossiele brandstof met de laagste emissie in de scheepvaart. Voordat AIDAcosma aanmeerde bij de Steinwerder-cruiseterminal werd het op de Elbe gepasseerd door een ander schip uit de vloot AIDAprima. AIDAprima is op weg naar Schiedam voor een onderhoudsbeurt.

Kapitein Tommy Möller is blij met de eerste call: “Voor mij als kapitein is het een bijzondere eer om de haven van Hamburg aan te mogen doen met het nieuwste LNG-schip in onze kusmond-vloot. Met AIDAcosma brengen we veel innovaties en natuurlijk veel mooie vakantie-ervaringen voor onze gasten naar Hamburg.”

Simone Maraschi, Managing Director van Cruise Gate Hamburg GmbH: “Ook voor ons is dit een zeer gelukkige dag. AIDA Cruises zet zich al jaren in voor het onderzoeken en ontwikkelen van alternatieve voortstuwingstechnologieën voor haar schepen, en doet daarbij belangrijk pionierswerk dat de industrie en uiteindelijk de hele scheepvaartsector ten goede komt. We zijn erg blij dat we AIDAcosma vandaag en regelmatig in de komende weken kunnen verwelkomen in onze cruiseterminals – en natuurlijk vooral bij de doop van het schip in Hamburg op 9 april.”

Zaterdag vertrekt de AIDAcosma aan het begin van de avond met haar eerste gasten. Van Hamburg gaat het naar Southampton, Cherbourg, Zeebrugge en donderdag 3 maart in Rotterdam, voordat het schip op 5 maart weer aanmeert in Hamburg.

In totaal gaat AIDAcosma zeven keer naar de Hanzestad. Het hoogtepunt is de doop op 9 april 2022. Op deze dag zal de atlete Kristina Vogel het nieuwe schip in Hamburg plechtig dopen. Passagiers op de 14-daagse doopreis van 9 tot 23 april 2022 van Hamburg naar Palma kunnen dit bijzondere evenement aan boord meemaken.

Van 23 april tot 15 oktober 2022 biedt AIDAcosma wekelijkse reizen aan vanuit Palma en Barcelona. Daarbij worden o.a. Florence, Rome en Corsica aangedaan. In het najaar zet ze koers naar haar zonnige winterverblijf in Dubai.

Passagiers kunnen aan boord een verscheidenheid aan voorzieningen verwachten. Een van de hoogtepunten is het Ocean Deck. Dit nieuwe gedeelte beslaat vier dekken en biedt 360 graden panoramisch uitzicht op de oceaan. De gehele dag door kan je er zonnen en ontspannen. Het grote overloopzwembad op de achtersteven van het schip zorgt voor verkoeling. Daarnaast zijn er activiteiten voor passagiers van alle leeftijden waaronder een bouldermuur, een touw- en balansparcours en een nieuw funpark met grote binnenspeeltuin. Ook aan de inwendige mens is gedacht met o.a. het Beach House Restaurant waar zomerse, lichte delicatessen worden geserveerd, het specialiteitenrestaurant Mamma Mia biedt zelfgemaakte pasta en verse Italiaanse gerechten en het Brauhaus heeft een buitengrill met uitzicht op zee. Daarnaast ontbreken ook de populaire faciliteiten van de AIDAnova niet aan boord, zoals de Beach Club, het Theatrium met zijn 360°-podium, de tv-studio en de ruime Body & Soul Organic Spa.

Foto’s: AIDA Cruises

Wil jij cruisen met de AIDAcosma vanuit Rotterdam? Vraag een gratis offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!