Cruisereiziger
Wereldcruise

Nicko Cruises lanceert wereldcruise Vasco da Gama

Nicko cruises gaat in het seizoen 2023/24 op wereldcruise met Vasco da Gama. Droomlocaties in het wilde Afrika, in Zuidoost-Azië, in de outback van Australië, in Nieuw-Zeeland, de Stille Zuidzee en aan de Pacifische kust van Midden-Amerika en in het Caribisch gebied. Stops op Kaapverdië, Madeira en de Canarische Eilanden staan ook op het cruiseprogramma.

De wereldcruise duurt 183 dagen en bezoekt 90 havens, 40 landen en vijf continenten: cruiseschip Vasco da Gama start in oktober 2023 en vaart tot april 2024 met haar gasten de wereld rond. Je kunt ook vanaf Amsterdam vertrekken, al op 30 september 2023, zodat je wereldcruise 192 dagen duurt.

Op 10 oktober 2023 vertrekt het cruiseschip vanuit Lissabon en komt daar ook op 8 april 2024 weer aan. Tussendoor vaart het drijvende hotel naar indrukwekkende plekken als Marrakech, de Namibwoestijn, Mauritius, La Réunion, de Taj Mahal, de tempels van Angkor, het Great Barrier Reef, Tasmanië, Bora Bora of het Panamakanaal.

De cruise bestaat uit vier etappes die ook afzonderlijk zijn te boeken. Deze bestaat ​​uit in totaal tien routes van verschillende lengtes, die ook afzonderlijk en naar wens gecombineerd kunnen worden, bijvoorbeeld voor een “kleine reis rond de wereld” van Singapore naar Lissabon.

“Op de kleine of grote wereldreis leren onze gasten de aarde kennen op een manier die voor de meeste mensen verborgen blijft. We geven ze de tijd om de wonderen van deze wereld te verkennen – terwijl het ze aan boord van Vasco da Gama aan niets ontbreekt”, zegt Guido Laukamp, ​​​​Managing Director van nicko cruises. “Onbeschrijflijke uitzichten, spannende inzichten, waardevolle ervaringen, blijvende herinneringen en momenten voor de eeuwigheid wachten op onze gasten”, vervolgt Laukamp.

Etappes

Etappe 1 – van Lissabon naar Mauritius

De eerste etappe van de wereldcruise leidt vanuit Europa de wijde wereld in. De cruise begint op 10 oktober 2023 in Lissabon en eindigt 40 dagen later in Mauritius en omvat de eerste twee routes van de wereldtournee. Route 1 leidt in 25 dagen van Lissabon naar Kaapstad via Marokko, Senegal, Gambia, St. Helena, Namibië en Zuid-Afrika. De gasten beleven de Afrikaanse westkust intensief – met boeiende steden, prachtige flora en fauna en veel cultuur en lifestyle. Vanaf 3 november gaat de tweede route vanuit Kaapstad via Mosselbaai, Port Elizabeth, Richardsbaai, Durban, Madagascar en La Réunion naar Mauritius. Vasco da Gama arriveert daar op 18 november. Onderweg bezoeken vakantiegangers plaatsen zoals de Tafelberg of Kaap de Goede Hoop, dompelen zich onder in de Zulu-cultuur en observeren antilopen, olifanten of zebra’s in hun natuurlijke habitat.

Etappe 2 – van Mauritius naar Manilla

Etappe 2 zit vol spannende contrasten – van avonturen in de jungle tot ontspanning op een droomstrand. Deze cruise begint op 18 november 2023 in Mauritius, duurt 50 dagen en eindigt in Manilla. Deze etappe omvat routes drie tot en met vijf. Route drie loopt tussen 18 november en 2 december van Mauritius via Madagascar, de Comoren en de Seychellen naar de Malediven.

Het schip begint dan aan de vierde route van de wereldcruise van de Malediven naar de metropool Singapore. Onderweg staan ​​stops in India, Sri Lanka, Indonesië, Thailand en Maleisië op het programma. De vakantiegangers ervaren de landschappelijke en culturele hoogtepunten van Zuidoost-Azië, weg van de toeristische drukte. Route nummer vijf loopt tussen 20 december 2023 en 6 januari 2024 van Singapore via Thailand, Cambodja, Vietnam en Hong Kong naar Manilla. Een mix van flitsende tuktuks, drijvende markten, machtige tempels en dichte jungle maakt Kerstmis op het paradijselijke eiland Ko Kut in Thailand en de jaarwisseling in de beroemde Halong Bay tot iets heel bijzonders.

Etappe 3 – van Manilla naar Puerto Vallarta

Voor de derde etappe vertrekt Vasco da Gama op 6 januari 2024 vanuit Manilla en eindigt in Puerto Vallarta. Deze 66-daagse etappe laat eilanddromen uitkomen en bestaat uit routes zes tot en met acht. De zesde route loopt van Manilla via de Filippijnen, Bali, Indonesië, Timor en Australië naar Sydney en duurt 23 dagen. De gasten maken kennis met de eilandstaat de Filippijnen in al zijn diversiteit, zien onder meer de “Chocolate Hills” op Bohol en ontmoeten in Indonesië reuzenhagedissen of kangoeroes, koala’s en de kleurrijke onderwaterwereld op het Great Barrier Reef in Australië.

Vanuit Sydney gaat de zevende route vervolgens van 28 januari tot 17 februari verder naar Auckland. Onderweg staan ​​stops in Australië, Tasmanië en langs de zuid- en noordkust van Nieuw-Zeeland op het programma. Op deze route liggen nationale parken, lagunes en fjorden opgesteld en vakantiegangers hebben genoeg tijd om het land en de mensen van Tasmanië en Nieuw-Zeeland te leren kennen. Voor route acht vertrekt Vasco da Gama vanuit Auckland naar de uitgestrekte Zuidelijke Stille Oceaan en arriveert op 10 maart in Puerto Vallarta. Tussendoor verkennen gasten niet alleen de eilandparadijzen op de Cook Eilanden, de Genootschapseilanden, Tahiti, de Tuamoto-archipel en Marquesas. Het schip passeert ook de evenaar en de datumgrens.

Etappe 4 – van Puerto Vallarta naar Lissabon

De vierde en laatste etappe van de reis rond de wereld zal vanaf 10 maart gedurende 30 dagen van Puerto Vallarta terug naar Lissabon gaan Het is verdeeld in twee routes en op de gasten wacht natuur, Maya-cultuur en veel “vitamine zee”. Vanuit Puerto Vallarta voert de voorlaatste route van de wereldreis je langs de kusten van Mexico, Nicaragua, Guatemala en Costa Rica en door het Panamakanaal naar Colombia en uiteindelijk naar de ABC-eilanden. Vanaf 23 maart is Curaçao de tiende en laatste etappe van de wereldcruise terug naar Lissabon met stops in Grenada, Barbados, Kaapverdië, Tenerife en Madeira. Paradijselijke baaien en indrukwekkende vulkanische landschappen wisselen elkaar af op deze 17-daagse route.

Extra’s

Gasten die de kleine of grote wereldreis als pakket boeken, genieten van speciale privileges aan boord: bier, wijn en non-alcoholische dranken bij de hoofdmaaltijden zijn gratis, evenals de wasservice inclusief strijken.

Vouchers voor de wellnessruimte en voor de fotogalerij maken ook deel uit van het pakket. Als bijzonder hoogtepunt ontvangen de gasten van de wereldreis ook één (kleine wereldreis) of twee (grote wereldreis) hutten op een geselecteerde route, indien beschikbaar, om familie of vrienden mee aan boord te nemen om hen te vergezellen.

Voor gasten die een lange wereldreis maken, is een excursie van een halve dag ook gratis in elke in- en uitstaphaven, ze krijgen 1 GB gratis internet per route en persoon en genieten van een gastronomische avond aan de “Chef’s Table” met een 9-gangen menu inclusief bijpassende drankjes.

Deze cruise is verkrijgbaar vanaf €28.999 met vertrek uit Amsterdam!

Meer informatie bij Cruisewinkel >>
 

Ben je geïnteresseerd in wereldcruises? Lees dan zeker:

Bestemming wereldcruises
 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger