Cruisereiziger
Benoemingen

Cunard benoemt eerste vrouwelijke kapitein voor Queen Anne

Het nieuwste schip van Cunard, Queen Anne, krijgt haar eerste vrouwelijke kapitein, kapitein Inger Klein Thorhauge, die al 25 jaar voor Cunard werkt.

Kapitein Inger Klein Thorhauge, de eerste vrouwelijke kapitein van de cruisemaatschappij, zal aan het roer staan van Queen Anne begin 2024 op haar maiden voyage vanuit Southampton. Ze zal ook de eindverantwoordelijke zijn op de reis naar Engeland vanuit Italië, waar het schip momenteel wordt gebouwd.

Thorhauge werd in 2010 de kapitein van Queen Victoria en is momenteel kapitein van Queen Elizabeth. De inwoner van de Faeröer Eilanden heeft vele malen over de wereld gevaren. Ze zal de taken als kapitein delen met David Hudson.

“Ik ben erg trots om de eerste vrouwelijke kapitein van Cunard te zijn, maar om te worden benoemd als de eerste kapitein van Queen Anne is de grootste eer. Het betekent zo veel voor mij om deel uit te maken van het volgende hoofdstuk van Cunard,” merkt Thorhauge op.

“Ik kan niet wachten om de reacties van onze gasten te zien wanneer ze voor het eerst aan boord van Queen Anne stappen, met haar te varen, ons prachtige nieuwe schip aan de wereld te presenteren en prachtige en opwindende havens te bezoeken. Als ik over Queen Anne spreek met de Cunard-bemanning, is het zo duidelijk hoe opgewonden en trots zij ook zijn om een ​​nieuw schip in de vloot te verwelkomen. De bemanning is van fundamenteel belang bij het leveren van die typische Cunard-ervaring, en ik weet zeker dat ze de uitzonderlijk hoge normen van onze White Star Service op Queen Anne zullen blijven leveren die onze gasten van ons verwachten.”

Routes

De routes voor het nieuwe schip worden naar verwachting in mei 2022 bekendgemaakt. Het ontwerp van het schip is een knipoog naar het legendarische verleden van de rederij, waaronder een grote lobby en moderne maar klassieke designelementen.

Interesse in cruisen met Cunard? Vraag een gratis offerte aan bij:

Sunweb CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!