Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Carnival Cruise Line viert 50e verjaardag in PortMiami

Carnival Cruise Line vierde vrijdag de 50e verjaardag van haar eerste reis vanuit PortMiami met een feest aan boord van Carnival Conquest.

Als onderdeel van de festiviteiten kondigde de cruisemaatschappij een donatie aan van $ 50.000 aan World Central Kitchen om Oekraïense hulpverleningsinspanningen te ondersteunen. Carnival doneerde ook $ 50.000 aan partner Big Brothers Big Sisters of Greater Miami.

Carnival-president Christine Duffy werd o.a. vergezeld door Carnival Corp.-voorzitter Micky Arison en Carnival Corp. CEO Arnold Donald; leden van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten Frederica Wilson en Vern Buchanan; Burgemeester van Miami-Dade County, Daniella Levine Cava en Doral burgemeester Juan Carlos Bermudez.

Burgemeester Levine Cava overhandigde Duffy een herdenkingsgeschenk en burgemeester Bermudez las een proclamatie voor waarin 11 maart werd uitgeroepen tot Carnival Cruise Line Day in Doral.

“Op deze dag, 50 jaar geleden, werd geschiedenis geschreven toen het eerste schip van Carnival Cruise Line, de TSS Mardi Gras, aan haar eerste reis begon vanaf hier in PortMiami”, zei Carnival-voorzitter Christine Duffy. “Al een halve eeuw hebben we cruisen voor iedereen beschikbaar gemaakt en miljoenen mensen voorzien van leuke en onvergetelijke vakanties.”

“Het is een eer om onze vijf decennia van cruisen met zoveel van onze partners te vieren. We kijken uit naar wat de komende 50 jaar in petto heeft’, vervolgde Duffy.

De cruisemaatschappij vierde vrijdag ook een bouwmijlpaal, met de uitbreiding van de ultramoderne Terminal F in PortMiami die nu als een van de eersten klaar zal zijn voor walstroom in 2023.

Terminal F zal ook dienen als de thuishaven voor Carnival Celebration, die later dit jaar haar debuut maakt als onderdeel van het hoogtepunt van de viering van de 50e verjaardag van Carnival.

Naast het feest vrijdag in Miami, omvatte de jaarlijkse viering van de 50e verjaardag van Carnival 17 Sailabrations herdenkingscruises met ontmoetingen op zee, speciaal entertainment en programma’s.

Wil jij cruisen met Carnival Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!