MSC Grandiosa vaart volledige zomer 2022 naar Noorse fjorden

MSC Cruises heeft woensdag aangekondigd dat MSC Grandiosa het hele zomerseizoen 2022 naar de Noorse fjorden vaart. Eén van MSC Cruises’ modernste en meest milieuvriendelijke schepen gaat in Noord-Europa 8-daagse cruises varen. Het breidt de keuze in routes van de rederij in de regio flink uit, omdat ook MSC Preziosa en MSC Poesia er extra 8-daagse cruises aanbieden.

De cruises van MSC Grandiosa vertrekken vanuit Kiel in Duitsland met Kopenhagen (Denemarken), Hellesylt, Alesund en Flam (Noorwegen) als bestemmingen. De fjordencruises komen in de plaats van de cruises in de Oostzee. MSC Cruises had eerder al laten weten dat de aanlopen in Sint-Petersburg (Rusland) waren geannuleerd. MSC Poesia en MSC Preziosa zullen wel nog steeds de Baltische staten aandoen. Sint-Petersburg wordt daarbij vervangen door andere bestemmingen in de regio zoals Stockholm, Tallinn en Visby.

Passagiers die oorspronkelijk hadden geboekt voor de oorspronkelijke routes van MSC Grandiosa naar de Baltische staten en die daar nog steeds een cruise willen maken, kunnen kiezen voor de zomerse afvaarten van MSC Poesia of MSC Preziosa:

  • MSC Poesia – vanuit Warnemunde (Duitsland), deze routes van zeven en elf nachten met stops in onder meer Riga, Helsinki, Stockholm, Tallinn, Kopenhagen, Kristiansand en Oslo van 14 mei tot 21 september;
  • MSC Preziosa – vanuit Kiel (Duitsland), deze routes van zeven tot twaalf nachten met stops in onder meer Tallinn, Helsinki, Stockholm, Bergen, Kristiansand en Stavanger van 01 mei tot 21 september.

Andere Noorse fjordencruises van MSC Cruises in de zomer 2022:

  • MSC Magnifica – routes van 10 tot 14 nachten vanuit Hamburg (Duitsland), met stops in onder meer Kristiansand, Narvik, Longyearbyen, Honningsvag, Nordfjordeid, Molde Fjord, Maloy van 27 april tot 21 augustus;
  • MSC Virtuosa – vanuit Southampton (Engeland) biedt het schip naast cruises naar het zuiden ook een aantal routes van zeven en twaalf nachten met bestemmingen zoals Haugesund, Flam, Olden, Maloy, Nordfjordeid en Molde Fjord van 13 mei tot 3 september.

Daarnaast biedt MSC Virtuosa vanuit Southampton (Engeland) drie langere cruises van 12 en 14 nachten naar bestemmingen zoals Oslo, Kopenhagen, Tallinn, Helsinki, Visby, Skagen op 11 juni, 16 juli en 24 september.

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Wil jij met MSC Cruises naar de Noorse fjorden varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!