Cruisereiziger
BestemmingenOverzichtVoorbereiding

Welke cruiseschepen varen in de zomer van 2022 naar … Groot-Brittannië?

Wil je aanstaande zomer een cruise maken rondom Groot-Brittannië, oftewel Engeland, Schotland en Ierland?  Groot-Brittannië gaat weer open zonder beperkende reisregels, dus nu is je kans om weer een cruise te maken rondom Groot-Brittannië. Wij zetten alle schepen die naar deze bestemmingen varen voor jou op een rijtje. We hebben in dit artikel bovendien basisinformatie verzameld over de havens.

 

1. Beste reistijd

Er wordt voornamelijk in de zomermaanden gevaren rondom Groot-Brittannië. Het fijne is dat het erg drukke routes zijn en je dus elke dag van een haven en bestemming kunt genieten! De temperaturen zijn over het algemeen iets lager dan in West-Europa.

2. Lengte van je cruise

Vrijwel alle cruises zijn de langere cruises, zo’n 2 weken. Wil je veel zien, dan heb je dat echt nodig. Zo zie je de mooiste must-see bestemmingen.

3. In welke havens starten cruises naar Groot-Brittannië?

Vanuit Nederland starten schepen in Amsterdam, IJmuiden (Costa Cruises) en Rotterdam, heel erg handig! Uiteraard zijn er ook cruises die starten vanaf Groot-Brittannië zelf. De vertrekhaven is meestal Southampton, alhoewel er ook een aantal cruises vertrekt uit Dublin.

In alle ons omringende landen kan je ook inschepen, zoals Duitsland (Kiel – MSC Cruises, Hamburg) en Denemarken (Kopenhagen).

Met name Kopenhagen en Southampton zijn goed te bereiken met het vliegtuig. Je kunt bijvoorbeeld rechtstreeks vliegen op Southampton met KLM.

4. Welke havens kan ik bezoeken?

Een cruise naar Groot-Brittannië staat garant voor veel afwisselende havens. Wil je bovendien wat minder bezochte havens bezoeken? Kies dan voor één van de luxere ruises of rederijen die zich gespecialiseerd hebben in dit soort routes , bijvoorbeeld Oceania Cruises, Phoenix Reisen of Azamara Club Cruises.

Ga op zoek naar het monster van Loch Ness (haven Invergordon) en whiskey in Schotland, ondervind de historie in Ierland en proef het Britse bier in een pub. Voor de meest populaire havens hebben we basisinformatie voor je.

Schotland

De havens die het meest bezocht worden op het vasteland zijn Invergordon, Edinburgh en Glasgow. De hoofdattractie van Invergordon ligt niet in de haven zelf, maar in het nabij gelegen Inverness. Daar ligt het meer van Loch Ness en kan je op zoek naar het monster van Loch Ness …  

Ga je naar Edinburgh dan zijn er vier mogelijke havens waar je aanmeert: New Haven redelijk in de buurt van het centrum, net als Leith, op 15 km ligt South Queensferry en tenslotte de haven in Rosyth, aan de overkant van South Queensferry. Deze ligt het verste weg op zo’n 25 km.

Glasgow is uiteraard ook een mustsee in Schotland. Je schip meert voor een bezoek aan Glasgow overigens aan in Greenock.

Minder bezocht worden op het vasteland in het Oosten de stad Aberdeen en in het Westen de haven Oban.

De Schotse eilanden zijn pareltjes om te bezoeken! Vaak bezocht zijn Kirkwall (Orkney eilanden), Lerwick (Shetland eilanden) en een aantal pittoreske havens op de Hebriden. Dit is een grote eilandengroep van wel 500 eilanden ten Westen van Schotland. Zo’n 100 eilandjes zijn er bewoond. Cruiseschepen meren aan in bijvoorbeeld Stornoway, Tobermory en Portree. Echte aanraders!

Tot slot vind je hieronder wat basisinformatie over de must-see bestemmingen.

Ierland

De veelbezochte bestemmingen in Ierland zijn zonder twijfel Dublin, Belfast (Noord Ierland) en Cork (ook wel Cobh). Daarnaast zijn er diverse havens die soms bezocht worden. Als je zo’n haven in een route hebt, dan mag je bevoorrecht zijn! Enkele namen van deze soms kleine havens zijn Foynes, Galway, Killybegs, Waterford, Bantry, Ringaskiddy en tot slot Londonderry in Noord-Ierland.

Hier vind je basisinformatie over:

Engeland & Wales

In het Zuiden van Engeland worden soms Plymouth, Dartmouth en Falmouth bezocht. Met stip op één uiteraard Southampton, ook als vertrekhaven. Men zegt dat je vanuit Southampton de stad Londen kan bezoeken. Wij raden je echter aan om bijvoorbeeld Brighton te bezoeken of Stonehenge.

Aan de westkust worden Liverpool, Bristol en regelmatig Holyhead (Wales) bezocht. Fishguard in Wales is ook redelijk populair.

Ten Zuiden/Zuidwesten van Engeland liggen een aantal eilandjes zoals de Scilly Eilanden, het schiereiland Portland en uiteraard verder richting Frankrijk de Guernsey Eilanden met St. Peter Port.

Aan de oostkust van Engeland liggen het soms bezochte Harwich en Dover.

5. Rederijen & Schepen

We hebben per rederij voor je uitgezocht welke routes er gevaren worden naar Groot-Brittannië. Ook de ultraluxe rederijen bezoeken uiteraard het Groot-Brittannië. Vaak doen zij dit met 1 of 2 routes waarna ze vervolgens weer naar een ander gebied gaan. De routes kenmerken zich door lang(er) verblijf in een haven en kleinere havens en eilanden waar de grote schepen niet komen.

AIDA Cruises

AIDA heeft een aanbod uit Hamburg met de kleinere en middelgrote schepen van AIDA, de AIDAaura, de AIDAvita en grotere AIDAsol. Beide schepen varen diverse routes langs Groot-Brittannië. Er is echter maar één cruise die volledig gericht is op een rondreis in Groot-Brittannië.

AIDAsol maakt drie Britse Eilanden cruises wat later in de zomer vanuit Hamburg. De drie 12-daagse cruises combineren Groot-Brittannië met havens in Noorwegen. Je bezoekt altijd Newcastle, Invergordon en Kirkwall op de Orkney eilanden. In Noorwegen zie je Vik, Bergen, Stavanger en Kristiansand. Op 10 juli/11 september en 2 oktober 2022 vanaf €1299. Deze zelfde route wordt overigens ook in 2023 uitgevoerd door de AIDAsol.

AIDAaura maakt een mooie 14-daagse reis naar Groot-Brittannië en Ierland. Je bezoekt Dover, Isle of Portland, Fishguard, Liverpool, Fort William en in Ierland ga je naar Belfast en Dublin. Vertrek op 21 mei 2022 én op 6 augustus in 2023. Vanaf €1799.

De AIDAaura maakt in september twemaal een 12-daagse route naar het Zuiden van Groot-Brittannië in combinatie met Frankrijk, België en Nederland. Je vertrekt vanaf Hamburg en bezoekt in Groot-Brittannië de haven Tilbury (nabij Londen), Isle of Portland en Falmouth. Op 10 september en 22 september 2022, vanaf €1615.

AIDA Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Azamara Club Cruises

Rederij Azamara heeft voor 2022 vier cruises ontworpen die zich elk wijden aan een gedeelte van Groot-Brittannië: Ierland en Schotland. Ierland routes De Azamara Pursuit maakt op 27 juli 2022 een 12-daagse reis van Southampton naar Dublin met de focus op Ierland. Je gaat naar Cork, Foynes, Galway, Killybegs, Londonderry en Belfast. Vanaf €3060. Op 20 augustus vaart de Azamara Quest een zelfde route maar dan andersom, vanuit Dublin naar Southampton. 11 dagen vanaf €2705. Schotland routes Op 12 juli vaart de Azamara Quest een 14-daagse route vanuit Southampton naar Schotland. Je verblijft 3 dagen in Leith (Edinburgh), 2 dagen in Dundee, Invergordon, Glasgow en George Town. In Ierland zie je Belfast en ontscheep je in Dublin. Vanaf €4104. De tweede route is ook van de Azamara Quest, een 13-daagse route vanuit Amsterdam! Je vertrekt op 8 augustus naar Leith (2 dagen), Aberdeen, Invergordon, Lerwick, Kirkwall, Stornoway (Schotse Hebriden), Oban, 2 dagen in Glasgow en eindigend in Dublin. Vanaf €3688. Een pareltje!
Vraag een offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Carnival Cruise Line

Wil je echt eens wat anders? Kies dan voor een cruise met Carnival Pride van Carnival Cruise Line. Dit is het enige schip van de Amerikaanse rederij die in Europa vaart!

Carnival Pride cruist vanuit Dover:

 • 22 juli 2022 – 10 dagen naar Edinburgh, Kirkwall, Skye, het Ierse Belfast en Dublin, Dún Laoghaire en Holyhead. Vanaf €1052!
 • Op 12 augustus een vergelijkbare route, mét Greenock, Skye, Cork, Belfast en Dún Laoghaire, Liverpool. Vanaf €1065!

Captain Cruise Cruisereizen

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises vaart vanuit Amsterdam en Southampton met Celebrity Apex en Celebrity Silhouette rondom de Britse eilanden. Aan boord van deze vijf-sterren schepen ontbreekt het je aan niets, met onder andere een all-inclusive concept!

Vanuit Amsterdam vertrekt Celebrity Apex op 14 mei (13-daagse) en 1 september (11-daagse ) op twee mooie cruises. Je ziet onder andere Dover, Portland, Cobh, Liverpool (2 dagen), Belfast en het Schotse Greenock (Glasgow) en Lerwick. Vanaf €2284. De 11-daagse cruise is vanaf €1396! Deze bezoekt Dover, Portland, Cork, Liverpool en Belfast. Fijn is dat Celebrity Apex inpandige balkons heeft, waardoor je met wat slechter weer ook volop kunt genieten.

Celebrity Silhouette maakt een 15-daagse cruise naar Ijsland via diverse havens in Ierland en Groot-Brittannië: je ziet Saint Peter Port, Waterford, Liverpool en Cork, Belfast en Glasgow. Je verblijft bovendien drie dagen in IJsland (2 in Reykjavik en 1 in Akureyri). Vertrek op 11 juni 2022 vanaf €2741, altijd inclusief met onder andere drankjes en fooien!  Overigens is er ook een 13-daagse iets kortere route naar IJsland, zonder Liverpool en Belfast. Vertrek op 29 augustus 2022 vanaf €2425.

Celebrity Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Costa Cruises

 

De Costa Fortuna vaart eenmaal een mooie 13-daagse cruises vanuit het Nederlandse IJmuiden! De cruise vertrekt op 28 augustus en brengt je naar Ierse Cork. Je bezoekt ook Greenock (Glasgow), Invergordon en Edinburgh in Schotland en tot slot Liverpool, Harwich en Newcastle in Engeland. Greenock (voor Glasgow), Invergordon, Edinburgh. Vertrek op 28 augustus 2022, vanaf slechts €1714 voor 13 dagen.

Costa Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Cunard

Bij rederij Cunard vind je een klassieke cruise-ervaring met alle grandeur die daarbij hoort. Cunard vaart met de Queen Victoria vanuit Southampton.

 • Op 24 mei 2022 vaar je vanuit Southampton naar veel bestemmingen in Schotland (Edinburgh, Isle of May, Invergordon, Isle of Skye, Isle of Mull, Greenock – Glasgow), Belfast in Ierland, Liverpool en St. Peter Port in Engeland. Vanaf €2082.
 • Een 5-daagse korte cruise vanuit Southampton op 10 augustus 2022 naar de haven Sound of Mull. Vanaf €637.
Cunard Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Captain Cruise

 

 

 

Disney Cruise Line

Disney vaart met de Disney Magic eenmaal een korte 8-daagse route vanuit Dover op 11 september 2022. Je bezoekt Zuid-Engelse Portland, Liverpool, Dublin in Ierland en het Schotse Greenock (Glasgow) Vanaf €1846.

Disney Cruises zijn verkrijgbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen

 

Holland America Line

Rederij Holland America Line heeft qua schepen voor ieder wat wils. De kleinere Rotterdam en Volendam zijn echter de schepen die een rondje Groot-Brittannië doen. Je bezoekt daardoor de wat kleinere havens.

Vertrek uit Rotterdam 

De Volendam vaart op 29 mei 2022 uit voor een 15-daagse cruise. Je bezoekt Isle of Portland, Saint Peter Port, Falmouth, Ilfacombe, Liverpool, Dublin, Portree, Kirkwall, Invergordon en South Queensferry. Een zeer mooie route met een paar pareltjes erin. Vanaf €2199! (bij Stip in de aanbieding)

Vertrek uit Amsterdam

De nieuwe Rotterdam pakt een aantal havens mee richting Noorwegen en Ijsland. Op 31 juli 2022 ga je naar de Shetland eilanden, Invergordon (Inverness) en South Queensferry (Edinburgh) in Schotland. Daarnaast ben je 4 dagen in IJsland en 2 dagen in Noorwegen. Vanaf €2899.

Holland America Line Cruises zijn verkrijgbaar bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

MSC Cruises

MSC Cruises vaart drie mooie zeer goed geprijsde cruises, vanuit Hamburg of Southampton naar Ierland en Schotland.

 • 17 april 2022 – 11 daagse cruise met MSC Magnifica vanuit Hamburg naar Dublin, Belfast, Greenock, Kirkwall, Invergordon. Vanaf €669.
 • 8 mei 2022 – 11-daagse cruise met MSC Magnifica vanuit Hamburg naar Cork, Dublin, Belfast, Greenock, Kirkwall, Invergordon. Vanaf €719.

Vanuit Southampton maakt MSC Virtuosa op 27 september 2022 een korte 5 -daagse cruise naar Cork en Portland. Vanaf €279.

Cruises verkrijgbaar bij:

Cruise Online Sunweb

 

Norwegian Cruise Line

Vanuit Southampton en Amsterdam

Norwegian Dawn vaart afwisselend tussen Southampton en Amsterdam zeer mooie 11-daagse routes. Dit doet ze vanaf 14 mei 2022 tot half begin oktober 2022. Bijvoorbeeld:

De Norwegian Dawn gaat op 14 mei 2022 vanuit Southampton. De cruise duurt 11 dagen. Je bezoekt Isle of Portland, Liverpool, in Ierland zie je Ringaskiddy, Dun Laoghaire, Belfast, in Schotland Invergordon en Leith (voor Edinburgh). Leuk is dat je ontscheept in Amsterdam! Vanaf €1038.

Groot-Brittannië en Ijsland gecombineerd

Cruiseschip Norwegian Star vaart vanuit Southampton richting IJsland waarbij ze een klein aantal bestemmingen in het noorden bezoekt: afwisselend Edinburgh (Leith), Invergordon, Belfast, Liverpool en de eilanden zoals de Orkney eilanden en Shetland eilanden. 11 dagen vanaf vanaf €1165. Van 22 mei 2022 – begin september 2022.

Cruises bij Norwegian Cruise Line zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Oceania Cruises

Oceania Cruises maakt cruises met de intieme Sirena (684 passagiers).

De eerste is een 13-daagse cruise op 13 juni 2022 vanuit Southampton naar Dublin. Een zeer mooie route met onder andere Tysnes, Rosyth (voor Edinburgh), Liverpool, Holyhead, Invergordon, Greenock (Glasgow) en Lerwick. Vanaf €4319.

Op 25 juni 2022 vertrekt de Sirena vervolgens vanuit Dublin voor een rondje Ierland met op de route mooie niet vaak bezochte bestemmingen  Waterford, Cork, Bantry, Galway, Killybegs, Belfast, Douglas. Vanaf €2599 voor 9 dagen.

De Sirena doet op 3 juli een zelfde soort Ierland cruise, maar dan van 11 dagen vanaf €3399. Je ziet dezelfde steden als de route van 25 juni (zonder Cork) en daarnaast ook Ringaskiddy, Bristol (UK) en Liverpool (UK).  

Op 13 juli maakt Sirena wederom een mooie cruise, dan vanuit Dublin naar havens in Ierland en Schotland. Liefhebbers van het Schotse leven kunnen hun cruise verlengen in Edinburgh waar het schip haar route eindigt. 11 dagen vanaf €3609.

Oceania Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Phoenix Reisen

De Duitse rederij heeft in 2022 vier cruises van de Amera (ex-Prinsendam!), Artania en Amadea.

 • Amadea gaat op 27 mei 2022 voor een 15-daagse cruise vanuit Hamburg, naar Greenwich, Poole, Scilly eilanden, het Ierse Cobh, Dublin, Belfast,  Liverpool Fort William en Rosyth (Edinburgh) in Schotland.  Vanaf €2499.
 • Amera – 14 dagen – 22 juli – vanuit Bremerhaven – Rosyth – Stornoway – Belfast – Liverpool – Cobh – Scilly eilanden – Portsmouth – Bremerhaven – vanaf €2299
 • Artania – 14 dagen – 18 augustus – vanuit Bremerhaven – Rosyth – Ullapool – Fort William – Belfast – Douglas – Scilly eilanden – Dover – Ijmuiden – vanaf 1999
 • Amadea – 12 dagen – 18 september -Bremerhaven – Newcastle – Rosyth – Belfast – Falmouth – Bremerhaven – vanaf €1699.
Phoenix Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Princess Cruises

Princess vaart vanuit Southampton met de Emerald Princess. Het schip maakt de gehele zomer 13-daagse cruises vanuit Southampton vanaf 1 mei tot 30 september 2022.

Je bezoekt vrijwel altijd een selectie van de Guernsey Eilanden, Cork, Dublin, Belfast, Greenock (Glasgow), Invergordon en South Queensferry (Edinburgh). Een mooie basisroute met alle must-see bestemmingen! De eerste en laatste cruises van het seizoen zijn iets korter. Vanaf €748 (9 dagen) en €1099 (13 dagen).

De Island Princess vaart een 15-daagse zeer complete route op 29 augustus 2022 vanuit Southampton. Je bezoekt de Guernsey Eilanden, Cork, Belfast (geen Dublin!), Holyhead, Greenock (Glasgow), waarna je doorvaart naar de eilanden boven Schotland. Je ziet Lerwick, Kirkwall en gaat verder langs de Schotse kust naar het zuiden: Invergordon, South Queensferry (voor Edinburgh) en tot slot Dover voordat je arriveert in Southampton. Vanaf €1602. Een mooie route!

Princess Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Regent Seven Seas Cruises

Ultraluxe rederij maakt diverse 11-13 daagse cruise rondom Groot-Brittannië met Seven Seas Splendor en Seven Seas Voyager. Vier cruises vertrekken vanuit Southampton en eentje uit Belfast.

Belfast:

Seven Seas Voyager maakt een 13-daagse cruise op 3 juli met tal van Ierse en Schotse bestemmingen: Holyhead, Dublin, Killybegs, Hebriden, Kirkwall, Lerwick, Invergordon, Leith, Newcastle en Liverpool. Je ontscheept in Southampton. Vanaf €9209.

Southampton

Seven Seas Voyager vertrekt op 21 mei voor 13 dagen naar Leith, Invergordon, Kirkwall, Hebriden, Killybegs, Belfast, Dublin, Holyhead, Cork en Isle of Portland. 13 dagen vanaf €12389.

Op 23 juni gaat Seven Seas Voyager van Southampton naar Belfast via Isle of Portland, Cork, Bantry, Galway, Killybegs, Londonderry, Dublin, Douglas en Holyhead. 11 dagen vanaf €7789.

De cruise van 23 augustus is een aanrader omdat je vertrekt uit Southampton en eindigt in Amsterdam! Onderweg zie je Saint-Malo, Dublin, Holyhead, Belfast, Waterford, Saint Peter Port en Le Havre en Zeebrugge. 11 dagen vanaf €6834.

Op 17 september 2022 vaart de Seven Seas Splendor een mooie 13-daagse route van en naar Southampton. Je bezoekt Leith, Invergordon, Kirkwall, de Hebriden, het Ierse Killybegs, Belfast, Dublin, Holyhead, Waterford en Portland. Vanaf €10379.

Bij Regent Seven Seas Cruises zijn alle cruises ultra all-inclusive, zelfs de excursies zijn inbegrepen.

Regent Seven Seas Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

 

Royal Caribbean

Royal Caribbean bezoekt met de Jewel of the Seas vanuit Amsterdam op 8 juni 2022 het Britse Koninkrijk. Je gaat naar het Engelse Dover, Holyhead, het Ierse Belfast, Cork, Waterford en het Schotse Greenock (voor Glasgow) en Inverness. Op deze 13-daagse cruise heb je vanwege de grote afstanden wel vier zeedagen. Vanaf €1322. Mooi geprijsd!

Een tweede cruise maakt de Jewel of the Seas op 14 juli, ook vanuit Amsterdam. Je bezoekt het Schotse Leith/Edinburgh, Inverness, Greenock, het Ierse Cork en Dublin, Holyhead, Liverpool, Dover en Saint Peter Port op het eiland Guernsey.  Een aanrader vanwege de combinatie Schotland, Ierland en de Guernsey Eilanden. Vanaf €1697 voor 13 dagen.  Op 19 augustus 2022 maakt de Jewel een vergelijkbare cruise met o.a. Belfast (ipv Dublin) en zonder Holyhead. Vanaf €1264.

Royal Caribbean Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Seabourn

De Seabourn Ovation start vanuit Dover op 17 september 2022 een 15-daagse cruise met tal van parels van bestemmingen in Schotland, Ierland en Engeland. Je ziet onder andere Isle of Portland, Leith, Oban, Ullapool, Fishguard, Cork, Belfast, New Haven. Vanaf €8999.

Je boekt Seabourn bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Silversea

Ultraluxe rederij Silversea zet in op een aantal prachtige Groot-Brittannië cruises, maar ook cruises die andere bestemmingen combineren. Denk aan Groot-Brittannië en IJsland of in combinatie met de Franse kust.

Op 1 juni 2022 vaart Silver Whisper een 15-daagse cruise vanuit Hamburg en eindigend in Greenwich. Onderweg bezoek je Belfast en Dublin, Leith, Kirkwall, Lerwick, Stornoway, Liverpool, Fishguard en Falmouth. Vanaf €7900. 

Direct daarna vertrekt de Silver Whisper voor een nieuwe Britse Eilandencruise vanuit Greenwich op 15 juni 2022. Je gaat naar Guernsey, Falmouth, Dublin, Belfast, Ullapool, Kirkwall en eindigend in Leith (2 dagen) dichtbij Edinburgh. 

Routes die meerdere bestemmingen combineren:

 • Silver Whisper – 29 april 2022 – vanuit Bordeaux naar Saint Malo, Southampton, Falmouth, Dublin, Belfast, Portree en eindigend in Reykjavik – 13 dagen vanaf €6200.
 • Silver Moon – 18 mei 2022 – vanuit Southampton naar Falmouth, Fishguard, Liverpool, Belfast, Oban, Stornoway, 3 bestemmingen in IJsland en eindigend in Reykjavik – 13 dagen vanaf €7200.
 • Silver Cloud – 1 juni 2022 – vanuit Southampton naar Scilly eilanden, Isle of Man, Iona, Isle of Skye, St. Kilda, Shetland eilanden, Lerwick, Runde Heroy eiland, Leknes, Narvik, Harstad en eindigend in Tromso – 14 dagen vanaf €10.300.
Silversea cruises zijn verkrijgbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company – Nieuw!

TUI Cruises

Het premium all-inclusive Mein Schiff 3 vaart twee verschillende routes richting Groot-Brittannië gemakkelijk vanuit het Duitse Bremerhaven. De rederij kent een premium all-inclusive concept met veel inclusief: drankjes, veel restaurants en fooien.

De eerste route, een 11-daagse, vaart de Mein Schiff 3 op 1 mei/7 juni/17 juli en 8 augustus 2022. Je bezoekt de Orkney eilanden, Greenock, Belfast, Liverpool en Southampton. Vanaf €1599 met premium all-inclusive.

De tweede 11-daagse route heeft één andere haven op de route: het schip bezoekt niet de Orkney eilanden maar wel het Schotse Invergordon. Je vertrekt op 11 mei 2022 of 20 augustus 2022. Ook vanaf €1599.

TUI Cruises zijn verkrijgbaar bij:

TUI Cruises Captain Cruise Cruisereizen TUI

Tips van Cruisereiziger!

Wat zijn nu de mooiste, goedkoopste of fijnste cruises? Onze tips zijn

1. De goedkoopste cruise

De goedkoopste cruises zijn zonder twijfel de twee MSC Cruises vanuit Hamburg met MSC Magnifica. Omgerekend betaal je €61 per dag (binnenhut)!

 • 17 april 2022 – 11 daagse cruise met MSC Magnifica vanuit Hamburg naar Dublin, Belfast, Greenock, Kirkwall, Invergordon. Vanaf €669.
 • 8 mei 2022 – 11-daagse cruise met MSC Magnifica vanuit Hamburg naar Cork, Dublin, Belfast, Greenock, Kirkwall, Invergordon. Vanaf €719.

Ook goed geprijsd zijn:

 • 22 juli 2022 – Carnival Pride van Carnival Cruise Line – 10 dagen van Dover naar Edinburgh, Kirkwall, Skye, het Ierse Belfast en Dublin, Dún Laoghaire en Holyhead. Vanaf €1052!  (€105 per dag).
 • Norwegian Dawn van Norwegian Cruise Line – 14 mei 2022 vanuit Southampton naar Amsterdam – 11 dagen. Vanaf €1038 (€94 per dag).
 • Jewel of the Seas van Royal Caribbean vanuit Amsterdam – bijvoorbeeld op 8 juni 2022 – 13 dagen. Je gaat naar het Engelse Dover, Holyhead, het Ierse Belfast, Cork, Waterford en het Schotse Greenock (voor Glasgow) en Inverness. Vanaf €1322. (€101 per dag).

Helaas, niets gevonden. Aanbiedingen Groot-Brittannie goedkoopste 108096.

2. De mooiste cruise vanuit Amsterdam

De mooiste is uiteraard een persoonlijke keuze: ik ga voor het schip en beleving aan boord, namelijk de Celebrity Apex van Celebrity Cruises vanuit Amsterdam. Wat een prachtig schip, zeer mooie ruimtes en een zeer goede service aan boord! Bovendien zijn ook drankjes, wifi en fooien inbegrepen.

 • 14 mei – 13-daagse cruise. Je ziet onder andere Dover, Portland, Cobh, Liverpool (2 dagen), Belfast en het Schotse Greenock (Glasgow) en Lerwick. Vanaf €2284.
 • 1 september – 11-daagse cruise is vanaf €1396! Deze bezoekt Dover, Portland, Cork, Liverpool en Belfast. Fijn is dat Celebrity Apex inpandige balkons heeft, waardoor je met wat slechter weer ook volop kunt genieten.

Ook noem ik graag de 15-daagse Volendam cruise van 29 mei 2022. Heerlijk klassiek cruisen op een mooie route: Je bezoekt Isle of Portland, Saint Peter Port, Falmouth, Ilfacombe, Liverpool, Dublin, Portree, Kirkwall, Invergordon en South Queensferry. Vanaf €2199.

3. De beste Schotland route

De mooiste Schotland route is een 13-daagse cruise met Azamara Quest van Azamara vanuit Amsterdam! Je vertrekt op 8 augustus naar Leith (2 dagen), Aberdeen, Invergordon, Lerwick, Kirkwall, Stornoway (Schotse Hebriden), Oban, 2 dagen in Glasgow en eindigend in Dublin. Vanaf €3688. Een pareltje!

4. De beste Ierland route

Deze is moeilijk te kiezen! Ik geef je daarom twee tips:

 • Azamara Pursuit van Azamara Club Cruises maakt op 27 juli 2022 een 12-daagse reis van Southampton naar Dublin met de focus op Ierland. Je gaat naar Cork, Foynes, Galway, Killybegs, Londonderry en Belfast. Vanaf €3060. Op 20 augustus vaart de Azamara Quest een zelfde route maar dan andersom, vanuit Dublin naar Southampton. 11 dagen vanaf €2705.
 • Op 25 juni 2022 vertrekt  Sirena van Oceania Cruises vanuit Dublin voor een rondje Ierland met op de route mooie niet vaak bezochte bestemmingen Waterford, Cork, Bantry, Galway, Killybegs, Belfast, Douglas. Vanaf €2599 voor 9 dagen.

De genoemde prijzen zijn van maart 2022. Door vraag en aanbod kunnen deze dagelijks veranderen!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger