‘Woensdag start Eemstocht Disney Wish’

De Eemstocht van het nieuwe cruiseschip van Disney Cruise Line, Disney Wish, vindt vanwege het lage waterpeil van de Eems later dan gepland plaats. Volgens nieuwe berichtgeving van de Duitse Rijksdienst voor Waterwegen en Scheepvaart, die versperringen in de vaart aankondigt, start de procedure op woensdag 30 maart 2022 omstreeks 07:00 uur in Papenburg. De passage van de Jann-Berghaus-brug in Leer staat ingepland voor 30 maart 2022 rond 15:20 uur. De Disney Wish zal naar verwachting op 31 maart 2022 rond 00:30 uur door de Gandersum Ems-kering gaan. De voorlopige eindbestemming is de Julianahaven in Eemshaven.

Sinds het uitdokken van de eerste van 3 nieuwe Disney-schepen op 11 februari ligt de Disney Wish aan de afbouwpier van scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg. Daar wordt hard gewerkt aan het voltooien van het interieur. Het wordt het eerste schip van de Amerikaanse rederij die volledig zal opereren op LNG.

Wil jij cruisen met de nieuwe Disney Wish? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “‘Woensdag start Eemstocht Disney Wish’

  • 28 maart 2022 om 09:23
    Permalink

    Elegantie…
    Met de gouden belijning en zwarte romp geeft het de Disney Wish net dát extra elegantie die menig modern cruiseschip ontbeert en net als de Disney Wonder en -Magic in iets vergrootte vorm, de combinatie goed weer te geven van hedendaags comfort en klassieke uitstraling en daarom het begrip “schip” nog echt waardig is ook al heeft het nu méér balkons dan mij lief is voor een schip van deze klasse. Disney is nu van een “twee-pijper naar een één pijper” schip overgegaan, dus in plaats van twee naar één schoorsteen. Disney schepen zijn er niet alleen voor de jeugdige “kids”, maar ook voor de volwassen kinderen die al dan niet nog even graag kind willen zijn toen er een nieuwe wereld voor hen open ging en nu al varend de wereld willen verkennen die hen zo lief is …!

Reacties zijn gesloten.