Cruisereiziger
Bestemmingen

Koningsdam eerste schip dat Canada bezoekt

Holland America Line is de eerst rederij die morgen terugkeert naar Canada na twee jaar afwezigheid vanwege COVID19. Koningsdam zal zaterdag 9 april het Canadese Victoria, British Columbia, bezoeken.  De volgende dag arriveert ze in Vancouver, van waaruit de Koningsdam het hele Alaska seizoen zal varen.

“We zijn heel blij dat we de eerste cruisemaatschappij zijn die terugkeren naar Canada, na zo’n lange afwezigheid. We kijken ernaar uit om dit geweldige moment te vieren voor iedereen die van reizen houdt en voor degenen in Canada en Alaska die in hun levensonderhoud afhankelijk zijn van toerisme”, aldus Gus Antorcha, voorzitter van Holland America Line. “Holland America Line bezoekt Canadese havens aan beide kusten van het land, met routes naar Alaska, Hawaï, de trans-Atlantische Oceaan en Canada en New England.”

Het is exact 905 dagen geleden dat een cruiseschip de stad Victoria bezocht, bovendien is het ook het allereerst bezoek ooit van de Koningsdam aan Victoria. Vanwege deze mijlpalen, zal Gus Antorcha zijn opwachting maken samen met lokale bestuurders.

In 2022, bezoeken zes Holland America Line cruiseschepen Victoria en Vancouver ten behoeve van het Alaska seizoen. Ze maken 45 aanlopen in Victoria en brengen zo’n 750.000 gasten naar deze bestemming. 76 cruises starten in Vancouver, waarbij zo’n 140.000 gasten worden verwacht.

Voor Canada en New England cruises aan de oostkust, keren twee schepen in mei terug. Zij varen tussen Boston, Massachusetts en Quebec City of Montreal, Quebec. Nieuw Statendam en Zaandam bieden routes van zeven tot 24 dagen aan naar meer dan 12 Canadese havens. In totaal exploiteert Holland America Line voor 2022 141 cruises op acht schepen in Canada met meer dan 250.000 gasten.

Ben je benieuwd welke cruiseschepen dit seizoen naar Alaska varen? Lees dan zeker:

Alle cruises naar Alaska

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)