Holland America Line’s Oosterdam is weer terug in de vaart

Holland America Line verwelkomde zondag haar negende schip weer in de vaart. De Oosterdam vertrok met passagiers vanuit het Italiaanse Triëst, voor de eerste keer sinds de industrie-brede cruisestop in 2020 als als gevolg van de COVID-19-pandemie. Het schip maakt een 12-daagse cruise “Heilige Landen en Oude Koninkrijken”, inclusief een overnachting in Haifa, Israël, en andere havens in Israël en Griekenland.

Om de herstart te vieren hield Holland America Line in de terminal een ceremonie, waarbij een lint werd doorgeknipt om de inscheping te openen. Het evenement werd bijgewoond door de kapitein en hogere officieren van het schip. Bemanningsleden stonden in de rij om de eerste gasten te begroeten toen ze aan boord van het schip kwamen.

“Onze teams werken ongelooflijk hard om de schepen klaar te maken voor een terugkeer, en de glimlach wanneer ze onze gasten voor de eerste keer over de loopplank zien lopen, is zo oprecht”, zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Elk schip dat weer gaat cruisen betekent dat er meer teamleden terug op zee zijn en we kijken ernaar uit om volgende maand de herstart te voltooien.”

Sinds Holland America Line in juli 2021 het cruisen hervatte zijn Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Noordam, Rotterdam en Zuiderdam weer in gebruik genomen met cruises in Alaska, het Caribisch gebied, Europa, Mexico, de kust van Californië en de Stille Zuidzee. Volendam staat momenteel onder charter van de Nederlandse regering voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

De Oosterdam zal de zomer doorbrengen in de Middellandse Zee, met 7- tot 19-daagse rondreizen vanuit Triëst (Venetië) en tussen Triëst en Piraeus (Athene), Griekenland; Civitavecchia (Rome), Italië; of Barcelona, ​​Spanje. Het schip zal de hele regio verkennen met aanlopen in havens in Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije, Israël, Montenegro, Kroatië, Albanië en Malta.

Na het Middellandse Zee-seizoen vertrekt Oosterdam voor een transatlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida, voordat het door het Panamakanaal en langs de westkust van Zuid-Amerika vaart voor een ​​winterseizoen van cruises rond het puntje van het continent tussen San Antonio (Santiago ), Chili en Buenos Aires, Argentinië. De 14-daagse route gaat naar havens in Chili en Argentinië, inclusief de Falklandeilanden, en door de Straat van Magellan, Glacier Alley en Kaap Hoorn. Drie 22-daagse routes voegen daar vier dagen met ‘scenic cruising’ toe in Antarctica.

Holland America Line voltooit de herstart van de resterende schepen in de vloot in juni met de Zaandam (12 mei in Fort Lauderdale) en Westerdam (12 juni in Seattle, Washington).

Wil jij weer met Holland America Line cruisen? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!