Cruiseschip Volendam langer tijdelijk onderkomen voor Oekraïense vluchtelingen

Het cruiseschip Volendam van Holland America Line dat sinds april gebruikt wordt om Oekraïense vluchtelingen op te vangen voor Rotterdam, zal dit langer blijven doen, zo meldt wethouder Karremans van de Gemeente Rotterdam in diverse Rotterdamse media.

In eerste instantie zou het schip drie maanden opvang bieden aan zo’n 1200 Oekraïners. De opvang maakt onderdeel uit van de opdracht van de Nederlandse overheid om 50.000 mensen die de oorlog in hun thuisland zijn ontvlucht, te huisvesten.

Voor de verlenging hebben ook andere partijen een bieding kunnen doen, maar het schip van Holland America Line bleef het meest gunstig geprijsd.

Holland America Line serveert aan boord drie maaltijden per dag, biedt opvang aan in privéhutten, levert schoonmaakdiensten, biedt het toegang tot het gebruik van openbare ruimtes, fitnessfaciliteiten, internettoegang en andere benodigdheden. Volendam wordt bemand met ongeveer 650 bemanningsleden.

Annulering cruises

Volendam zou op oorspronkelijk op 15 mei weer in de vaart worden genomen na twee jaar pauze, met reizen van Rotterdam naar Noorwegen, de Britse eilanden en IJsland. De nieuwe datum dat het schip zou gaan varen, was 3 juli met een cruise naar de Middernachtszon. Het nieuwe contract dat nu is afgesproken, gaat uit van het huren van het schip tot 14 september 2022.

Om het voortzetten van de chartermissie mogelijk te maken, annuleert Holland America Line nog eens zes afvaarten op Volendam, waaronder cruises naar Noorwegen, de Britse eilanden en de Middellandse Zee. Gasten van geannuleerde cruises worden automatisch omgeboekt op vergelijkbare routes en hoeven geen contact op te nemen met Holland America Line. De cruisemaatschappij neemt zelf contact op over de opties.

“We beseffen dat dit een teleurstelling is voor onze gasten die een reis hebben geboekt met Volendamdeze zomer. Dit spijt ons”, zegt Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line. “We waarderen hun begrip terwijl we met de stad Rotterdam werken aan deze belangrijke missie.” De eerste geplande reis van Volendam is een 14-daagse Holy Land & Ancient Kingdoms Explorer met vertrek uit Venetië, Italië, 24 september 2022.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Cruiseschip Volendam langer tijdelijk onderkomen voor Oekraïense vluchtelingen

  • 15 mei 2022 om 10:11
    Permalink

    Niet leuk voor het schip en eventuele cruisereizigers die met de Volendam een plezierige vaartocht hadden willen maken, maar wel met een goed doel voor onschuldige mensen die huis en haard met veel pijn in het hart hebben moeten verlaten om elders noodgedwongen een “safe-haven” te vinden en de oorlogsomstandigheden hebben moeten ontvluchten.
    En als je aan deze laatste categorie denkt vraag ik mij af wat dan erger is, het niet kunnen uitvoeren van een cruise programma voor een cruiseschip die ik in 2007 in Curaçao zag aankomen, of leven in onzekerheid en op adem komen aan boord van een cruiseschip dat hen tijdelijk weet op te vangen en waar men nog in vrijheid en met veel liefde wordt opgevangen… ?

Reacties zijn gesloten.