Gratis Cruisevaart Tour tijdens Zeehavendagen Amsterdam

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni vindt de eerste editie van Zeehavendagen Amsterdam plaats. Het nieuwe jaarlijkse evenement in de vierde haven van Europa biedt iedereen van Amsterdam tot en met IJmuiden een kijkje achter de schermen bij het havenbedrijfsleven. Het programma biedt een aaneenschakeling van rondleidingen op scheepswerven, terminals, cacao-vemen, fabrieken, musea en andere locaties.

Speciaal voor Zeehavendagen Amsterdam wordt op zondag 26 juni 5 keer een gratis Cruisevaart Tour aangeboden vanaf Het Scheepvaartmuseum. Je kan van dichtbij de cruiseschepen Celebrity Apex en Scenic Eclipse bij Cruise Port Amsterdam aanschouwen. Tegelijkertijd krijg je van de meevarende gids een interessant verhaal te horen over het heden, verleden en toekomst van de zee- en riviercruisevaart in Amsterdam.

De vaartocht van en naar Het Scheepvaartmuseum duurt circa 30 minuten en biedt voor en/of na de tour de gelegenheid om ook nog even de tentoonstelling Amsterdam-Havenstad te bezoeken of de in de Admiraliteitskamer ingerichte kleine banenmarkt van het havenbedrijfsleven.

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om tickets te bestellen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Gratis Cruisevaart Tour tijdens Zeehavendagen Amsterdam

 • 13 juni 2022 om 09:03
  Permalink

  Is dit het Amsterdamse broertje of zusje van de Rotterdamse havendagen, alleen jammer dat men een cruiseschip niet van binnen kan bekijken, scheepsbezoek, of worden die niet meer georganiseerd zoals enkele jaren geleden nog mogelijk was ?…

  Beantwoorden
 • 13 juni 2022 om 11:14
  Permalink

  Hoi Frans,

  Ik verwacht vanwege de strenge hygiëne eisen aan boord (inenting, antigeentest) van de rederijen, eerlijk gezegd op korte termijn geen scheepsbezoeken. Misschien volgend jaar?

  groetjes Miriam

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.