Cruisereiziger
Testvaart

Eerste schip The Ritz-Carlton Yacht Collection voltooit zeetesten

Het eerste schip van The Ritz-Carlton Yacht Collection, Evrima, heeft deze week haar proefvaart voltooid. Daarbij zijn volgens de nieuwe luxe cruisemaatschappij diverse nautische en technische testen succesvol uitgevoerd. Het is een belangrijke mijlpaal in de bouw van het schip, dat o.a. door de coronapandemie bijna 3 jaar vertraging opliep. Deze zomer zal Evrima (298 passagiers) dan eindelijk haar debuut gaan maken in de Middellandse Zee.

The Ritz-Carlton Yacht Collection wil de komende jaren haar vloot uitbreiden met 2 grotere superjachten (elk 456 passagiers), genaamd Ilma en Luminara. Oplevering staat gepland respectievelijk in 2024 en 2025. Deze schepen worden gebouwd in samenwerking met Chantiers de l’Atlantique. De rederij heeft daarnaast met de Franse scheepsbouwer ook een optie bedongen voor de bouw van extra schepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger