Cruisereiziger
Doop

Doha treedt op als gastheer voor de doopceremonie van de MSC World Europa

De cruisedivisie van de MSC Group en Qatar Airways hebben vandaag aangekondigd dat de doopceremonie van de MSC World Europa zal plaatsvinden op 13 november 2022 in Doha, de hoofdstad van Qatar. Het evenement markeert de officiële opening van de gloednieuwe Grand Cruise Terminal van de stad.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van de MSC Group, zegt het volgende: “We zijn ongelooflijk trots dat we in november ons meest innovatieve, futuristische en ‘s werelds grootste milieugerichte cruisepassagiersschip in Doha zullen dopen. De MSC World Europa vertegenwoordigt de toekomst van het cruisen. Het is een compleet nieuw klasse dat onze gasten een onvergetelijke cruise zal bieden zoals ze die nooit eerder hebben ervaren. Het is daarom passend dat dit gedenkwaardige evenement plaatsvindt in een van de zeven nieuwe stedelijke wereldwonderen en de prachtige nieuwe Grand Cruise Terminal van de stad zal inwijden.”

Qatar zal een belangrijke rol blijven spelen binnen onze strategie om onze aanwezigheid in de bredere Golfregio uit te breiden. Hiermee spelen we in op de steeds grotere vraag onder onze gasten om dit cultureel rijke maar nog niet volledig ontdekte deel van de wereld te bezoeken. Ik wil Qatar Airways bedanken voor de samenwerking en hun grote steun bij het mogelijk maken van dit evenement.”

“Het is alleen maar passend dat dit evenement de ingebruikname markeert van de langverwachte MSC World Europa, de eerste in onze baanbrekende serie ‘World Class’-schepen. Deze klasse introduceert een volledig nieuw cruisebeleving met toekomstbestendige maritieme en hospitality-technologieën aan boord, geavanceerde milieutechnologieën, evenals een baanbrekend en ultramodern design. Het schip zal het grootste en meest milieuvriendelijke passagiersschip worden dat vanuit Doha en in het Midden-Oosten zal varen en het zal gasten uit de hele wereld verwelkomen voor het winterseizoen 2022/2023.”

Doopceremonie programma

De doopceremonie van het schip wordt een spectaculair evenement waar tal van sterren hun opwachting zullen maken. Het wordt opgeluisterd door  live-entertainment en optredens. En uiteraard is er het traditionele moment waarop de fles wordt gebroken en het nieuwe schip wordt gedoopt, met op de achtergrond de skyline van Doha die door vuurwerk wordt verlicht. Meer details over dit speciale evenement zullen later worden bekendgemaakt.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, voorzitter van Qatar Tourism en Chief Executive van de Qatar Airways Group: “Qatar heeft belangrijke stappen gezet om zichzelf te positioneren als een bestemming van wereldklasse voor cruisepassagiers. De doopceremonie van de MSC World Europa in Doha is een nieuwe mijlpaal in onze groei van deze belangrijke toeristische sector. Aangezien Qatar veel belang hecht aan duurzaamheid, is het passend dat we deze ceremonie voor zo’n milieugericht cruiseschip organiseren. De opening van de geavanceerde nieuwe Grand Cruise Terminal zet Qatar daarnaast stevig op de kaart voor cruiseschepen en positioneert Doha als een van de modernste havens ter wereld.”

Het speciale evenement vindt plaats in Doha’s gloednieuwe Grand Cruise Terminal, een ultramoderne faciliteit van 24.000 vierkante meter die tot wel 28.000 passagiers per dag kan verwerken en voldoende capaciteit heeft om twee megacruiseschepen per dag te verwelkomen. Cruise passagiers zullen onder meer kunnen genieten van een spectaculair aquarium in de terminal en een galerie die gespecialiseerd is in islamitische kunst. ​ ​ ​

Routes​ ​MSC World Europa

Het schip zal op 20 december 2022 aan haar eerste reis beginnen en biedt cruises van 7 nachten aan naar Doha, Qatar, Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island, de Verenigde Arabische Emiraten, plus Dammam in Saoedi-Arabië. Voor het komende winterseizoen zal de MSC Opera ook reizen van 7 nachten in de Golfregio aanbieden naar Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island, plus twee bestemmingen in Oman – Muscat en Khasab.

De MSC World Europa verhuist vervolgens in maart 2023 naar de Middellandse Zee, waar ze cruises van 7 nachten zal aanbieden naar de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, evenals Valletta in Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Meest duurzame schip in de vloot

Met haar 22 dekken, 215.863 brutoton, een breedte van 47 meter, omvat ze 40.000 m2 aan openbare ruimte en 2.626 hutten. Ze is het langverwachte nieuwe vlaggenschip dat zich bij de vloot van MSC Cruises zal vervoegen.

De MSC World Europa wordt het eerste schip in de vloot van MSC Cruises dat wordt aangedreven met vloeibaar aardgas (LNG) en milieugewijs het meest geavanceerde schip tot nog toe voor de rederij. De brandstof waarop zij vaart, LNG, is een van ’s werelds schoonste scheepsbrandstoffen die op grote schaal beschikbaar zijn, en zal naar verwachting een sleutelrol spelen bij het koolstofvrij maken van de internationale scheepvaart. De uitstoot van plaatselijke luchtverontreinigende stoffen zoals zwaveloxiden wordt vrijwel geëlimineerd en de uitstoot van stikstofoxiden wordt tot 85 procent verminderd.

LNG speelt ook een belangrijke rol bij de beperking van de klimaatverandering, aangezien het de CO2-uitstoot met 25 procent vermindert en de weg effent voor de invoering van duurzame niet-fossiele brandstoffen, waaronder groene waterstof. Een demonstratiebrandstofcel aan boord zal de efficiëntie van deze technologie testen als een middel om ongeveer 30 procent efficiënter warmte en elektriciteit te produceren.

De MSC World Europa is ook uitgerust met SCR-systemen (Selective Catalytic Reduction), walstroomconnectiviteit om de koolstofuitstoot in de haven te verminderen, geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen die ontworpen zijn conform de vereisten van de Internationale Maritieme Organisatie, de scheepvaartorganisatie van de Verenigde Naties, systemen voor de recycling van voedsel en afval, een beheersysteem voor uitgestraald geluid onder water om het zeeleven te helpen beschermen en een breed scala aan energiezuinige apparatuur aan boord om het energieverbruik van de motoren te optimaliseren en de uitstoot verder te verlagen.

Nuluitstoot in 2050

De in Zwitserland gevestigde rederij heeft als langetermijndoelstelling om in 2050 een netto nuluitstoot van broeikasgassen voor haar activiteiten te hebben bereikt. Hiervoor zal worden gezorgd door te investeren in en steun te verlenen aan de versnelde ontwikkeling en implementatie van innovatieve, baanbrekende technologieën die in de hele vloot van MSC Cruises zullen worden toegepast.

Boek je MSC World Europa cruise bij MSC:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)