Nieuw schip Disney Cruise Line krijgt naam Disney Treasure

Het volgende nieuwbouwschip van Disney Cruise Line krijgt de naam Disney Treasure. Het zusterschip van Disney Wish, dat recent in de vaart kwam, komt volgens planning in 2024 in de vaart. De naam van het toekomstige zesde cruiseschip in de vloot van de Amerikaanse rederij werd onthuld tijdens D23 Expo, een speciaal evenement voor Disney fans.

De Disney Treasure krijgt een nieuw design concept gericht op het thema avontuur. De openbare ruimtes en attracties op het schip staan volledig in het teken van ‘Walt Disney’s levenslange liefde voor verkenning’. Zo wordt het traditionele atrium een eerbetoon aan het land van Agrabah – het decor van Disney’s film Aladdin. Centraal staat het standbeeld van Aladdin, Jasmine en hun magische tapijt.

De Disney Treasure wordt, net als de Disney Wish, gebouwd op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg. Het schip is met een brutotonnage van 140.000 en een capaciteit van 1.250 hutten een tikkeltje groter dan de Disney Fantasy en Disney Dream. Het gaat volledig varen op vloeibaar aardgas (LNG). In 2025 zal nog een derde schip in deze klasse het levenslicht zien.

Cruises met Disney Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Hoe is het cruisen bij Disney Cruise Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)