Cruisereiziger
Kiellegging

Kiel gelegd van nieuw cruiseschip Cunard

Donderdag is op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera de kiel gelegd van het nieuwe cruiseschip van Cunard, Queen Anne. Tijdens een officiële ceremonie werd volgens maritieme traditie een munt gelast op de kiel door kapitein Inger Klein Thorhauge. Aansluitend werd het grootste bouwdeel in het dok geplaatst. Het is de tweede grote mijlpaal, na het snijden van het eerste stuk staal in oktober 2019, in de constructie van de Queen Anne.

De bouw van het toekomstige vierde cruiseschip in de vloot van Cunard zal naar verwachting eind 2023 gereed zijn. Haar debuut staat begin 2024 gepland. De maiden voyage naar Lissabon start op 4 januari 2024 vanuit Southampton. Bij haar terugkomst in Engeland wordt ze opgewacht door haar vlootgenoten Queen Mary 2 en Queen Victoria. Eind januari vertrekt Queen Anne vervolgens naar de Caribbean.

Update juni 2023: de Queen Anne zal in mei 2024 in de vaart gaan komen.

Interesse in cruisen met Cunard? Vraag een gratis offerte aan bij:

Sunweb CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger