Cruisereiziger
Cruiseterminal

Royal Caribbean opent duurzame Galveston cruiseterminal

De nieuwe Galveston-cruiseterminal van Royal Caribbean Group, die op 9 november wordt geopend, zal de eerste cruiseterminal zijn die 100% van de benodigde energie opwekt via zonnepanelen op het terrein.

“We zijn gericht op innovatie in alle aspecten van ons bedrijf, vooral in ons werk om duurzaamheid te bevorderen in de gemeenschappen die we bezoeken”, zegt Jason Liberty, president en CEO van Royal Caribbean Group. “We hechten veel waarde aan zowel de oceanen die we bevaren, als de gemeenschappen die we bezoeken en waarin we actief zijn, en de moderne ontwerp- en ontwikkelingsfuncties op onze terminal in Galveston zullen in dienst van beide werken.”

De nieuwe cruiseterminal in de haven van Galveston zal de eerste in Texas zijn die een LEED Gold-certificering behaalt, een toonaangevende certificering die naar verwachting in de eerste twee kwartalen van 2023 zal worden behaald.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe terminal benaderde Royal Caribbean Group ontwerpstrategieën die in lijn waren met de milieudoelstellingen, de focus om de ontwikkeling van duurzame infrastructuur te bevorderen en de decarbonisatiestrategie. Voorbeelden zijn:

Verbeterde duurzaamheid in de bouw

De terminal zal afhankelijk zijn van 30.000 vierkante meter aan zonnepanelen ter plaatse, waardoor het zelfvoorzienend energieverbruik van de terminal mogelijk wordt. Alle resterende energie die niet door de terminal wordt gebruikt, wordt naar het lokale elektriciteitsnet gestuurd. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd door de aankoop van CO2-credits.

Materialen en constructiekeuze droegen bij aan de vermindering van het “hitte-eilandeffect” in het Galveston-gebied, een regio die hogere temperaturen ervaart dan de buitengebieden als gevolg van een te druk bezet energienet.

Door fietsfaciliteiten en elektrische oplaadstations aan te bieden, promoot het project alternatieve vervoersmiddelen voor gasten en personeel uit de omliggende gemeenschap, waardoor de transportgerelateerde koolstofemissies worden verminderd. Terwijl de haven van Galveston zijn laadstations voor elektrische voertuigen (EV) vergroot, zal de terminal van Royal Caribbean International, T10, de infrastructuur leveren voor de toekomstige installatie van acht EV-laadstations op zijn parkeerplaats.

De $125 miljoen kostende, 161.334 vierkante meter grote Galveston Cruise Terminal breidt de aanwezigheid van het bedrijf in de haven aanzienlijk uit, waardoor de cruisemaatschappij beter in staat is om tot 630.000 gasten per jaar te ontvangen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)